Nieuws Actueel

Slachterij Hilckmann uit Nijmegen verliest: geen dubbelspel

Het slachthuis en de gemeente zijn verwikkeld in een strijd om een uitkoopsom van 21 miljoen euro. Geld dat was bedoeld voor de verhuizing van het slachthuis van de Waalhaven in Nijmegen naar het Brabantse Haps. In februari trok Hilckmann echter de stekker eruit; de werknemers kwamen op straat te staan.

De Gelderlander 24 november 2016

Slachthuis hilckmann nijmegen

Slachterij Hilckmann uit Nijmegen beschuldigde de advocaat van de gemeente van dubbelspel. Maar volgens de rechter heeft Hilckmann niet aannemelijk gemaakt dat de advocaat zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden. De rechtbank in Utrecht oordeelde gisteren dat advocaat Frank Delissen van het Nijmeegse advocatenkantoor Dirkzwager namens de gemeente mag optreden.

De advocaat van de gemeente liet beslag leggen op rekeningen van de familie Hilckmann. De familie werd boos omdat advocatenkantoor Dirkzwager eerder ook voor hen heeft opgetreden in een andere kwestie. 'Belangenverstrengeling', aldus Hilckmann. Het bedrijf eiste in kort geding dat het kantoor Dirkzwager zich onmiddellijk terugtrekt als advocaat van de gemeente Nijmegen. Volgens het slachthuis heeft de advocaat in de loop der jaren vertrouwelijke informatie over de slachterij opgedaan, die nu tegen het bedrijf kan worden gebruikt.

Hilckmann heeft, oordeelt de rechter, echter niet aannemelijk gemaakt dat de advocaat van Dirkzwager specifieke vertrouwelijke informatie heeft die het slachthuis zou kunnen schaden. Hij acht direct ingrijpen, terwijl een tuchtprocedure loopt, niet noodzakelijk. De advocaten van Hilckmann hebben de kwestie eerder aangekaart bij de deken van de Orde van Advocaten. De rechter acht direct ingrijpen, terwijl een procedure loopt, niet noodzakelijk.