Nieuws Actueel

Hippe horeca landt in Lent

Waalsprongbewoners kunnen voor een hapje en drankje steeds vaker dichtbij huis terecht. Nu wonen er 16.000 mensen, straks 30.000. Horeca-uitbaters grijpen hun kans, volgens de Gelderlander.

JACQUELINE VAN GINNEKEN | Foto: BERT BEELEN 12 januari 2018

Bb 1001 2018 07

De horeca in de Waalsprong is booming. In een paar maanden tijd komen er vier horecazaken bij. Dat is nagenoeg een verdubbeling van het aantal etablissementen.

Hippe horeca die recent is geland, is Eten en Drinken Lent in het dorp Lent. Hier zitten op deze doordeweekse middag Petra Molenaar uit Nijmegen en Maud Steinbosch uit Oosterhout aan een kopje thee. De twee hoogzwangere dertigers kennen elkaar van de zwangerschapscursus.

Lees ook: Keihard werken en genieten op pop-upcamping

Praktisch

,,We hebben een appgroepje en omdat we toch niet zo veel te doen hebben, hebben we afgesproken wat te gaan drinken. Eten en Drinken Lent is dan praktisch, en ik was nieuwsgierig", zegt Molenaar. Steinbosch: ,,Anders zouden we naar de Blonde Pater in de stad gaan, maar daar is nooit plaats."

Eline Hendriks uit Oosterhout en ook hoogzwanger, is nu voor de derde keer in een week bij Eten en Drinken Lent. ,,Een goede plek."

Dat vindt ook Jeroen Artz. ,,Dit is top. Precies wat Lent kon gebruiken", zegt de 23-jarige Lentenaar. Hij heeft net een broodje gegeten samen met zijn vriendin Milou Stegeman. Hij mag hier ook gezellig 's avonds een borreltje drinken en een hapje eten. Toch anders dan toen restaurant Lente op deze locatie zat. ,,Daar ging je niet met tien man borrelen."

Met de benen buiten

Lentenaren snakken naar horeca. Bij Eten en Drinken hingen ze de afgelopen weken met de benen buiten, voor koffie, lunch en een biertje later op de avond. Zelfs afgelopen maandag, de enige dag dat de zaak dicht is, stonden er negen mensen voor een dichte deur. Michiel Houkes, eigenaar van Eten en Drinken Nijmegen en Lent, is tevreden. ,,Een heel fijne start", zegt hij.

,,Het gaat hartstikke goed", zegt ook Peter Prinsen van grand café Liz, een afkorting van Lente In Zicht. ,,Maar dat vond ik wat oubollig." De uitspanning vlakbij de Lentse Plas en bioscoop CineMec ging een week geleden open. Mensen uit de omgeving, uit Lent, Bemmel en Oosterhout weten de zaak al te vinden. ,,De plek bij de plas is geweldig. Dit voorjaar hebben we er ook een strand bij."

Lees ook: Bij StartUp Nijmegen broeden deze jonge ondernemers hun toko uit

Nog meer te kiezen

Over een paar maanden hebben Lentenaren nóg meer te kiezen, dan komen daarbij: brasserie Stroom in het voormalig waterpompstation en een horecazaak het Ketelhuis naast het Thermion, een industrieel pand langs de weg naar Arnhem. Sinds anderhalf jaar is ook het nieuwe hotel Van der Valk een hotspot voor Lentenaren.

Lent kent vijf etablissementen die al veel langer bestaan: de cafés De Zon en Waalzicht, op wat nu het stadseiland is, Het Witte Huis, in het dorpshart, en Zijdewinde en Sprok, beide aan de uiterste rand van Lent richting Bemmel.