Aangeboden door Reypenaer

Branded Content Actueel

Historisch kaasmerk nu ook met Zoomproeverijen

Vanwege de coronacrisis sloot het proeflokaal van Reypenaer Kaas in hartje Amsterdam, om snel daarna online weer open te gaan. Het kaasmerk ontvangt tijdens Zoomproeverijen liefhebbers die vooraf de delicatessen per post thuis ontvangen.

Irene de Vette 9 juni 2020

Reypenaerkaas 2

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Reypenaer. Meer informatie: reypenaer.nl

Liefhebbers van Reypenaer Kaas zijn er over de hele wereld, niet zelden omdat ze tijdens een bezoek aan Amsterdam kennismaakten met dit exclusieve kaasmerk en voor altijd fan bleven. Door de coronacrisis moest 15 maart het proeflokaal aan het Singel de deuren sluiten - op dat moment waren er ook nauwelijks toeristen meer in de stad. Al snel vond het bedrijf een manier om met klanten in contact te blijven: via online proeverijen. Elke vrijdag, zaterdag en zondag zijn er drie proefsessies van een uur, in het Engels en in het Nederlands.

Kaasconnaisseur

Een kaasconnaisseur vertelt de deelnemers meer over het rijpingsproces en de karakteristieke geur- en smaakeigenschappen. Wie zich inschrijft krijgt vooraf zes kaasjes opgestuurd. Ook ontvangen deelnemers suggesties voor wijnen die goed bij de kazen passen. ,,Het is een unieke ervaring," zegt Jan van den Wijngaard, vierde generatie van Wijngaard Kaas, het Woerdense familiebedrijf achter Reypenaer. Wijngaard Kaas legt zich sinds 1936 toe op een bijzondere rijping van kazen. In een historisch pakhuis aan de Oude Rijn liggen de kaaswielen op planken tot aan het plafond. Ze profiteren er van de microflora en lichte temperatuurschommelingen. ,,Daardoor ontwikkelen ze geuren en smaken die je nooit eerder in kaas hebt geproefd. In de proeverij ontdek je hoe rijpingstijd van invloed is op consistentie, kleur, geur en smaak, licht Van den Wijngaard toe. ,,Je proeft dat het best als je de kaas in heel dunne 'blaadjes' snijdt, zodat er zoveel mogelijk zuurstof bij kan. Deze en andere wetenswaardigheden komen uitgebreid aan bod in de online proeverij." De animo is groot, vertelt Van den Wijngaard. ,,Laatst hoorde ik van een deelnemer: 'It's the best thing I've done since this crisis started'."

Experiences

,,We hebben deelnemers uit alle windstreken, daarom verzorgen we ook persoonlijke proeverijen zodat vriendengroepen, collega's of families met elkaar een geschikt tijdstip kunnen afstemmen. Zo hadden we onlangs een privéproeverij met een Britse familie waarvan iedereen ver uit elkaar woonde. Ze deden en leerden iets samen, op afstand. Ons proeflokaal is inmiddels weer open, volgens de richtlijnen uiteraard, maar door alle positieve reacties blijven we deze experiences voorlopig ook online aanbieden."

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Reypenaer. Meer informatie: reypenaer.nl