Nieuws Actueel

Hoe deze Wierdense mode-ondernemer (26) slim gebruik maakt van video

"Hoi allemaal! Ik had beloofd dat ik een filmpje zou maken met alle items die we hebben in maat XS." Een greep uit een van de filmpjes die Nikki Spenkelink, eigenaar van By Nikkie Mode&zo in Wierden, wekelijks deelt op haar Facebookpagina. Zo kan ze de collectie, die de jonge ondernemer wekelijks vernieuwd, laten zien aan haar klanten. Een slimme en persoonlijke benadering, schrijft Tubantia West.

Kelly Adams | Foto: Emiel Muijderman 16 november 2017

Nikki Spenkelink

Zelf opgebouwd

Nikki Spenkelink is nog maar 26 jaar, maar heeft al drie jaar haar eigen modezaak By Nikki Mode&zo in Wierden. Zelf opgebouwd, met keuze voor merken die haar aanspreken en waar in Wierden behoefte aan is. Met hulp van moeder en zus, die inmiddels bij haar in dienst zijn, en vader die de boekhouding doet.

Elke week plaatst ze filmpjes op Facebook van de nieuwste collectie en trekt zo klanten uit het hele land naar Wierden. En tijdens vriendinnenavonden of personeelsfeestjes hebben kleine groepjes dames de winkel een paar uurtjes voor zichzelf.

Lees ook: Rijssense modezaak en koffiewinkel blijft maar groeien

De lange koffietafel is het middelpunt van de modezaak. Dat had Nikki Spenkelink al in haar hoofd toen ze vier jaar geleden echt werk ging maken van een eigen zaak. "Ik wilde een soort huiskamer, waar ook man of vriend lekker kunnen zitten terwijl hun vrouw of vriendin aan het passen is", vertelt de Wierdense.

Buitenkans

Ze studeerde fashion management en small business. Werkte in een schoenenzaak in Enschede toen zich een buitenkans voordeed. "Dit pand is van mijn vader. Ik was net klaar met afstuderen toen de vorige huurder de huur opzegde. Die bleef er nog een jaar in, in die tijd kon ik mijn zaak opzetten."

In die periode kwam er veel op haar af. "Je moet aan heel veel dingen denken. Het interieur, de merken die je wil verkopen." Maar veel had ze al in haar hoofd. "Ik heb gekeken wat ik zelf mooi vind, met genoeg opties voor jongeren en oudere dames, en wat er nog miste in Wierden."

Diverse collectie

Dat resulteert in een zeer diverse collectie. Van het stoere Penn & Ink tot het vrouwelijk Josh V en Mos Mosh. En ook in verschillende prijsklassen. "Ik vind het leuk dat iemand bijvoorbeeld een dure broek koopt en er dan een goedkoop shirtje bij kan vinden."

De collectie vernieuwt ze elke week. Elke maandag gaat Spenkelink samen met haar moeder Carry voor inkoop naar Amsterdam. "Daar zien we veel verschillende merken en de nieuwste trends en kiezen we kleding die ik graag wil verkopen. We nemen alles gelijk mee, de auto zit altijd propvol. Zo hebben we elke week iets nieuws te bieden."

Van sommige merken vernieuwt de collectie maar twee keer per jaar, zoals van Josh V en Penn Ink. "Daarvan heb ik nu al de collectie voor het voorjaar uitgekozen. We kunnen niet wachten tot we het krijgen. Zoveel leuke kleurtjes, veel uitlopende flairmouwen. We zijn er hartstikke enthousiast over."

Video

Dat enthousiasme brengt ze over op haar klanten. Bijvoorbeeld in de filmpjes die ze elke week op haar Facebookpagina plaats. Daarin showt ze zelf de nieuwe aanwinsten. "Het begon met eenmalig een filmpje, maar ze worden zoveel bekeken en er wordt zoveel op gereageerd dat we het nu elke week doen."

De jonge onderneemster heeft als droom om meerdere kledingzaken te openen. Voorlopig houdt ze het echter bij de Wierdense winkel. "Het is nu al hartstikke druk en ik vind het belangrijk om zelf veel in de winkel te zijn."