Podcast Actueel

Hoe het succes van Ticketswap begon: 'Ieder 100 euro ingelegd voor Facebook'

Iedereen die een kaartje voor concert, theater of sport heeft gekocht maar ‘m eerlijk wil doorverkopen, kan dit online simpel en betrouwbaar doen, via Ticketswap dus. Luister mee met de podcast, waarin CEO/oprichter Hans Ober vertelt in de podcast over hoe het 'gedoe met het Lowlands-kaartje' is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf.

Redactie De Ondernemer | Podcast: Robert van den Ham | Foto: Gabriel Eisenmeier 18 april 2019

Concertkaartjes ANP

Wij wilden niet lullen over een start-up maar het juist doen

Hans Ober, CEO van TicketSwap

,,Ik wilde altijd al ondernemen en hield mijn ogen goed open voor processen die niet liepen. Toen ik zelf ondervond hoe ingewikkeld het was om mijn kaartje voor Lowlands te verkopen, besefte ik: dat kan beter.'' Hans Ober toog na zijn studie aan de IVA Driebergen (automotive business) en UVA aan het werk met zijn huisgenoot, 'begon gewoon' en hield zich vervolgens verre van millennialpretenties. ,,Wij noemden ons geen start-up, wilden er niet over lullen maar het juist doen. Pas na twee jaar kwamen we ermee naar buiten.'' En hoe: nu is TicketSwap actief in tientallen landen. Het ondernemersverhaal van Hans Ober, plus tips & tricks, hoor je in de podcast.

Luister naar het complete verhaal van Hans Ober in de podcast hierboven. De Ondernemer verzorgt elke week op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur live een radioshow op New Business Radio, wisselend gepresenteerd door Robert van den Ham en Anna Neeltje de Boer. De uitzending is terug te luisteren op onder meer deze website, Soundcloud, iTunes en Spotify.