Nieuws Actueel

Honing van Neerlands grootste boer

Naast aardappelen en uien komt er binnenkort ook honing uit De Wilhelminapolder. Imker Arjan van Damme uit ovezande heeft 28 bijenkasten geplaatst in De Wilhelminapolder.

Van onze redactie 6 september 2016

Imker Arjan van Damme Marcelle Davidse breed

Van Damme werkt sinds dit jaar nauw samen met De Wilhelminapolder, dat zich met 1.400 hectare productiegrond het grootste landbouwbedrijf van Nederland mag noemen, schrijft de PZC. Op zijn beurt houdt het bedrijf innig contact met zijn luzerne-afnemer: groenvoederdrogerij Timmerman in Kortgene.

Luzernehoning

Daarmee is de cirkel rond. De drie staken de koppen bij elkaar, want er moest toch meer te doen zijn met de luzerne. "Het idee ontstond om onder eigen vlag, dat wil zeggen ons drieën, luzernehoning uit te brengen. Niet in enorme volumes, het is geen commercieel project. De honing gaat vanzelfsprekend in zeskantige potjes met op het etiket de logo's van de drie partners. Ik denk dat we onze honing voorlopig als relatiegeschenk gebruiken", zegt directeur Vincent Coolbergen van De Wilhelminapolder.

Luzerne is een vlinderbloemige plant die al tweeduizend jaar als veevoeder wordt gebruikt. De plant is rijk aan eiwitten, vitaminen, mineralen en sporen. Groenvoederdrogerij Timmerman verwerkt de luzerne tot verschillende producten voor paarden, koeien, varkens, schapen, geiten en kippen.

Foto: Marcelle Davidse