Nieuws Actueel

Horeca harder aangepakt

Wendy Wagenmakers 26 januari 2016

Horecaterras1065

Horecabedrijven op Schouwen-Duiveland die zich niet aan de regels houden, worden voortaan iets harder aangepakt door de gemeente. Dat meldt de PZC dinsdag.

Dat blijkt uit het handhavingsprotocol, dat de gemeente voor de komende jaren wil vastleggen. In vergelijking met het protocol dat de afgelopen drie jaar gold, zijn de sancties na een overtreding minder mild.

Eerste keer een waarschuwingEen ondernemer die een zaak exploiteert zonder zich aan de vergunning te houden, krijgt in geval van een lichte overtreding de eerste keer een waarschuwing, de tweede keer gaat de tent voor een paar weken dicht en de derde keer gebeurt dat voortaan voor een jaar. Dat was vier tot twaalf weken. Een zware overtreding komt bij de derde constatering te staan op een tijdelijke sluiting van een jaar. Dat was eerder ook al het geval.

Blijkt iemand een zaak te exploiteren zonder überhaupt over een vergunning te beschikken, dan gaat de tent tijdelijk dicht tot de exploitant zijn zaken geregeld heeft. Vroeger ging de deur onherroepelijk voor een jaar op slot. Om open te mogen tussen indiening van de vergunningaanvraag en het moment waarop de vergunning wordt verleend, moet een exploitant aan een drietal voorwaarden voldoen.

Houdt een horeca-exploitant zich niet aan de sluitingstijden, dan heeft de gemeente drie constateringen nodig om de tent een jaar te sluiten. Dat waren er vier.

In vergelijking met het protocol dat de afgelopen drie jaar gold, zijn de sancties na een overtreding minder mild.