Nieuws Actueel

Horeca in Barneveld mag langer open zijn

De horeca in de gemeente Barneveld mag voortaan op zaterdag en zondag een uur langer geopend blijven, tot 03.00 uur 's nachts in plaats van tot 02.00 uur. Nieuwe bezoekers mogen tot 01.30 uur worden toegelaten, zo schrijft het AD.

Jan Kas 8 juli 2016

Bier 1065

De gemeenteraad van Barneveld heeft dat besloten na een proef van een jaar. De SGP, de ChristenUnie en zelfstandig raadslid Van den Brink waren tegen.

ConcurrerenDe verruiming betekent voor de kroegbazen dat zij nu beter kunnen concurreren met andere plaatsen waar al ruimere openingstijden gelden. Het afgelopen proefjaar gingen er, als gevolg van het extra uurtje, meer jongeren uit in hun eigen woonplaats.

Met name in Barneveld en Voorthuizen was het drukker dan daarvoor. Ondernemers melden omzetstijging en een hogere waardering voor het lokale uitgaansleven.

HinderOmwonenden klagen soms nog wel over overlast, ook wat later in de nacht. De meeste hinder van 'uitgaanspubliek' wordt ervaren in Barneveld in de nacht van zaterdag op zondag.

Gedurende de proef kwam het echter minder vaak voor dat jongeren na de nieuwe sluitingstijd van 03.00 uur nog massaal op straat staan. Ook werd vastgesteld, dat het publiek veel meer gespreid vertrekt dan voorheen. Er werden toezichthouders ingezet om overlast zoveel mogelijk te voorkomen.