Nieuws Actueel

Horeca midden in park

Park Randenbroek krijgt na eeuwen een stijlvolle horecagelegenheid met een groot terras. In het voorjaar 2017 is het zover. Dan moet de ingrijpende metamorfose van het landhuis van de 17de-eeuwse architect Jacob van Campen zijn afgerond. Het pand ligt midden in het park. Dit bericht het AD vrijdag.

Eric van der Velden 19 februari 2016

Randenbroek Horeca

De gemeente Amersfoort heeft het leegstaande en verwaarloosde monument verkocht aan Teka Holding van Timo Kruft. Eerder wist deze ondernemer uit Voorthuizen op de Amersfoortse Wagenwerkplaats het Centraal Ketelhuis en de Rijtuigenloods tot een succes te maken.

Dat is echter niet de reden dat het pand aan hem is gegund. "We waren van de vier inschrijvingen de hoogste bieder", zegt Kruft, "Zo simpel is het. We leggen een fors bedrag neer en daar komt nog een fors bedrag voor de verbouwing bovenop."

Bedragen wil hij noch de gemeente noemen. Om een risicovolle investering gaat het zeker; niet voor niets werd er nooit eerder een ondernemer gevonden die bereid was om genoeg te betalen voor een pand dat hokkerig is en eigenlijk te weinig vierkante meters biedt voor een gezonde bedrijfsvoering.

"Ingewikkelde exploitaties van historische panden is onze specialiteit", zegt Kruft, "Daar zijn we goed in. Dat hebben we niet alleen op de Wagenwerkplaats laten zien, maar ook met Kasteel Schaffelaar in Barneveld. Bovendien hebben we inmiddels goede ervaringen met Amersfoort. We kregen alle medewerking op de Wagenwerkplaats."

SoepelerWat scheelt, is dat de gemeente zich onlangs bereid heeft getoond om zich wat soepeler op te stellen bij de verbouwregels voor dit historische pand. Kruft: "Ik heb al een gerenommeerde monumentenarchitect ingehuurd: Frank Goppel uit Gouda. De verbouwing gaan we heel zorgvuldig aanpakken."

De menukaart zal passen bij de klassieke uitstraling van het landhuis. "Dus zeker geen pannenkoeken", benadrukt Kruft, "Maar ook niet chic of duur. Het zal vergelijkbaar zijn met wat we al op de Wagenwerkplaats serveren: mooie locale producten."

Het restaurant gaat alleen overdag open. De ruimte zal ook ingezet worden als trouwlocatie. Stelletjes kunnen er elkaar het jawoord geven en er ook een receptie houden.