Nieuws Horeca

Snelle helpt Regenboogijsje van zieke Pleun (7) aan meer verkooppunten

Dankzij Snelle (Lars Bos), die onlangs ambassadeur werd van Pleun’s Regenboogijsje, draait de campagne rondom dit ijsje voor het goede doel op volle toeren. Letterlijk, nu de rapper zijn voorheen rode Audi R8 in de kleuren van het regenboogijsje heeft laten omtoveren. Hiermee wil Snelle landelijk aandacht vragen voor de dodelijke stofwisselingsziekte Batten waar de 7-jarige Pleun Janssen aan lijdt.

Van onze redactie 29 augustus 2021

Snelle regenboogijsje pleun janssen

Snelle kwam voor het eerst in aanraking met Pleun en haar Regenboogijsje toen hij op het terras zat bij Meadow. Deze populaire horecagelegenheid op het Deventer Stadsstrand wordt gerund door de ouders van Pleun: Koos Janssen en Evelien Janssen-Musch. Hun dochter is een van de 60 kinderen in Nederland met de ziekte van Batten; een niet-behandelbare aandoening met een dodelijke afloop op jonge leeftijd. Pleun weet niet dat zij de ziekte van Batten heeft en wat haar zonder behandeling of medicijn te wachten staat.

Na het horen van Pleun’s aangrijpende verhaal besloot Snelle zijn bekendheid in te zetten om zo het Regenboogijsje bij nog meer ondernemers op de kaart te zetten.

Om meer onderzoek naar deze slopende ziekte mogelijk te maken, ontwikkelden Pleun’s ouders samen met ijsprofessor Matthijs Maassen van Onwijs Lekker IJs | Ambachtelijk én Verantwoord het door Pleun bedachte ijsje waarvan een deel van de opbrengst naar Stichting Beat Batten! gaat.

Na het horen van Pleun’s aangrijpende verhaal besloot Snelle zijn bekendheid in te zetten om zo het Regenboogijsje bij nog meer ondernemers op de kaart te zetten. Het idee om zijn eigen Audi hiervoor te gebruiken kwam dan ook van de zanger zelf, die tevens een groot autoliefhebber is. Met hulp van Pouw Exclusive en DesignPartner uit Deventer onderging de sportauto een complete regenboogkleurige metamorfose.

De serieuze boodschap achter Pleun's Regenboogijsje

Pleun’s Regenboogijsje is een ijsje met een serieuze boodschap. Naast een vrolijk meisje dat gek is op regenbogen is de 7-jarige Pleun uit Deventer namelijk ook één van de 60 kinderen in Nederland die de ziekte van Batten heeft.

Deze stofwisselingsziekte met een dodelijke afloop is op dit moment (nog) niet te behandelen. Om meer onderzoek naar de genezing van Batten mogelijk te maken, besloten Pleuns ouders actie te ondernemen. Zo haalden zij met diverse actie's al ruim 100.000 euro op voor Beat Batten.

Samen met ijsprofessor Matthijs Maassen (Onwijs Lekker IJs) ontwikkelden ze ook een lekker en verantwoord ijsje waarvan een deel van de opbrengst naar Stichting Beat Batten gaat.

En de kleuren, die mocht Pleun bepalen. Daar hoefde ze niet lang over na te denken: alle kleuren van de regenboog natuurlijk! Pleun is twee jaar na de diagnose al zo goed als blind. Zij weet niet wat haar zonder behandeling nog meer te wachten staat.

Pleun's Regenboogijsje: meer verkooppunten

Het handgemaakte, biologische Regenboogijsje (gluten- en lactosevrij) valt in de smaak en niet alleen meer in Deventer, zo blijkt uit het oplopend aantal zaken door het hele land dat verkooppunt is geworden. Wat betreft Koos en Evelien is dit slechts het begin. Achter de schermen wordt namelijk hard gewerkt aan onder andere een toffe kledinglijn waarvan een deel van de opbrengst ook naar Beat Batten gaat.

,,Door ons aanbod uit te breiden, hopen we een breder publiek aan te spreken”, aldus Koos. ,,Hoe meer organisaties verkooppunt worden of zich verbinden, hoe meer onderzoek er mogelijk is naar deze slopende ziekte. Daarom hopen we dat de Regenboogijsje-producten in 2022 verkocht worden bij horecazaken en festivals in het hele land. En dit komt nu een stapje dichterbij dankzij de inzet van Snelle.”

Officieel verkooppunt worden of meer weten over Pleun’s Regenboogijsje? Je vindt alle informatie op: www.regenboogijsje.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws