Nieuws Horeca

Bekendste horecazaak van Dordrecht eindelijk weer open

Eén van de bekendste horecazaken van Dordt is na een verbouwing van maanden weer open, schrijft het AD. ,,Visser's moest blijven wat het was, maar dan in 2017-versie.''

Albert Sok | Foto: Victor van Breukelen 18 mei 2017

Vissers Poffertjessalon

Woensdag 17 mei. De dag die je wist dat zou komen, maar het leek voor veel verstokte klanten van Visser's Poffertjessalon eeuwig te duren voor het zover was. Dagelijks kwamen ze de afgelopen maanden langs als Dennis van Buuren aan het verbouwen was in hun favoriete horecagelegenheid.

,,Soms wel twintig per dag'', lacht de 21-jarige ondernemer. Allemaal liet hij ze binnen, wetend dat ze niet konden wachten tot alle seinen op groen stonden voor de heropening van de beroemde zaak aan de Groenmarkt.

,,Prachtig toch dat ze mijn enthousiasme allemaal delen? Het waren niet alleen mensen uit de straat of mensen die ik ken, maar vaak ook wildvreemden. Ik hoop dat ik ze weer dat warme bad kan bieden, dat ze hier altijd gekregen hebben van mijn voorganger Jaap Mol.''

Vernieuwen

Die moest vorig jaar vanwege dementie noodgedwongen de zaak sluiten. Lange tijd was onduidelijk of er een doorstart kwam, maar eind vorig jaar kreeg Van Buuren - op dat moment werkzaam bij een supermarkt als afdelingsmanager - er lucht van. Hij twijfelde niet en besloot de zaak over te nemen en die compleet te vernieuwen.

,,Iedere muur die je ziet is vernieuwd, net als de bar, de toiletten, de afzuiging, de vloer en de keuken. En dan vergeet ik waarschijnlijk nog een heleboel. O, de waterleiding niet te vergeten. Die is ook vervangen. We hebben echt alles aangepakt in het pand.''

2017-versie

De bekende sfeer is desondanks bewaard gebleven. ,,Visser's moest blijven wat het was, maar dan in een 2017-versie.'' Ook de bekende tegeltjes aan de muur zijn niet verdwenen, net als andere authentieke rekwisieten uit het café. ,,Hooguit hebben we die een ander plek gegeven'', zegt de Dordtenaar, die ondanks zijn jeugdige leeftijd de gok neemt.

,,Gok, welnee! Dit is een weloverwogen beslissing. Ik hoop dat ik hier op deze plek mensen weer de sfeervolle tweede huiskamer kan creëren die de klanten van toen gewend waren.''

Nieuwsgierige klanten

Toen hij gistermorgen om elf uur de deur voor het eerst sinds bijna een jaar weer open deed, kwamen voorzichtig de eerste nieuwsgierige klanten sfeer proeven. Zij konden zich niet alleen te goed doen aan de poffertjes waar Visser's beroemd mee is geworden, maar ook de bekende gehaktbal bestellen. Ook bardame Juliëtte Vromen hoeven zij niet te missen. ,,Verder heb ik een leuke club jonge mensen tussen 18 en 24 jaar voor achter de bar verzameld. Sommigen met horecaervaring, anderen weer helemaal niet.''

Stof

Van Buuren staat te popelen om een succes te maken van de doorstart. ,,Hup, kom maar op! Ik heb hier meer dan vier maanden in het stof gestaan, dus ik heb er zin in. Mensen vragen me of ik blij ben dat het eindelijk klaar is, maar het is helemaal niet klaar. We gaan nu pas beginnen'', zegt de Dordtenaar die net als zijn voorganger boven de zaak gaat wonen. ,,Ik ben enorm trots op wat er nu staat, maar het gaat er uiteindelijk om wat de klanten ervan vinden.''

Ik ben trots op wat er nu staat, maar het gaat er om wat de klanten ervan vinden

Dennis van Buuren, eigenaar