Nieuws Horeca

Strijd om Brabantse Gastvrijheid Award nu in zes categorieën

De derde editie van de Brabantse Gastvrijheid Award geeft de verschillende deelnemers nog meer kans op de ondertussen zeer begeerde award. In tegenstelling tot de eerste twee edities zijn er in 2020 zes awards te verdienen, verdeeld over verschillende segmenten.

Mark Litjens 3 maart 2020

Laatste update: 3 maart 2020 02:30

Brabantse Gastvrijheid Award

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen en juryvoorzitter Hein van Oorschot reiken de Brabantse Gastvrijheid Award 2019 uit aan NH Collection Eindhoven Centre.

Ankie Joos van VisitBrabant hoopt op nóg meer deelnemers aan de Brabantse Gastvrijheid Award. ,,In 2018 telden we 120 aanmeldingen uit de horeca, vorig jaar waren dat er al 135. We werken samen met de Provincie, de Efteling, Koninklijke Horeca Nederland en de Breda University of Applied Sciences”.

De eerste twee edities hebben een hoop inzichten opgeleverd waarmee de 2020-editie nog aantrekkelijker is gemaakt voor de deelnemers. ,,We kregen veel vragen van vooral kleinere ondernemers. Over hoe zij überhaupt kunnen concurreren met grote organisaties, zoals de winnaar van vorig jaar, NH Collection Eindhoven City Centre. Feitelijk maakt de grootte niet uit, wij kijken alleen naar gastvrijheid. Ook een café-restaurant kan in de prijzen vallen, zolang ze hun gastvrijheid maar op orde hebben.”

''We beoordelen de bedrijfswebsites en onderzoeken de scoring bij reviews. Op basis hiervan maken we de nominaties bekend''

Ankie Joos, VisitBrabant

Challenges voor het team

Toch heeft de organisatie besloten het speelveld gelijkwaardiger te maken met de invoering van zes verschillende categorieën en evenzoveel Awards. ,,Daarnaast hebben we een aantal ‘challenges’ bedacht om met het hele team aan te werken. Het doel daarvan is de gastvrijheid naar een nóg hoger plan te brengen. De challenges zijn voor alle deelnemers hetzelfde en tellen niet mee in het eindresultaat. Er zijn wel mooie prijzen mee te winnen, prijzen ter bevordering van de gastvrijheidsbeleving van de ondernemer. Zoals een bijzonder kijkje achter de schermen bij de Efteling en GuestHouse Hotels."

Wat zeker meetelt in de uiteindelijke toekenning van een Award is het inschrijvingsformulier waarop de deelnemers hun visie op gastvrij ondernemen uiteen moeten zetten. ,,Daarnaast beoordelen we de bedrijfswebsites en onderzoeken we de scoring bij reviews. Op basis hiervan maken we de nominaties bekend en die bedrijven kunnen een mystery guest verwachten. Alle informatie die deze stappen opleveren wordt uiteindelijk door een onafhankelijke jury geëvalueerd voor de toekenning van de zes Brabantse Gastvrijheid Awards. We gaan dus niet over één nacht ijs."

Lees ook: Mkb: Brabantse investering van 130 miljoen voor innovatie

Goede werkgever

Goede werkgever Renata Komarzinska is interim general manager NH Collection Eindhoven Centre, dat in 2019 de Brabantste Gastvrijheid Award trots in ontvangst nam. ,,Gastvrijheid is mensenwerk: wij hechten veel waarde aan personeel dat oprecht en gepassioneerd is. De award is een mooie manier gebleken om ons te positioneren als een unieke en goede werkgever en meer naamsbekendheid in de regio te creëren.”

Meer informatie en inschrijven tot 4 april op brabantgastvrij.nl. De nominaties volgen in september, de Awards in november.