Nieuws Horeca

Bredase Black & White Sportsclub: werken, gezond eten en sporten op één plek

Werken, een gezonde, vegetarische maaltijd nuttigen en daarna nog sporten kan vanaf dit najaar bij Black & White Sportsclub aan de Takkebijsters. Eigenaar Marcel Wille is bezig een concept op te zetten dat volgens hem uniek is voor Breda. ,,We merken dat steeds meer mensen een gezondere levensstijl willen'', zegt hij in BN de Stem.

Nicole Roelands | Illustraties: Black & White Sportsclub 14 september 2017

Black White Sportsclub 1

Daarom is verbouwt hij het pand naast de huidige sportsclub Black & White. Het pand van 2.000 vierkante meter krijgt diverse werkplekken voor zzp'ers en mkb'ers, vergaderruimtes en een horecagelegenheid genaamd Black & White KAFE. ,,We schenken geen alcohol, er wordt niet gerookt. We serveren alleen vegetarisch eten en gebruiken zo min mogelijk dierlijke producten.''

Zijn zoon Emilio Wille gaat de keuken voor zijn rekening nemen. De voormalige kok van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle vindt het belangrijk om met streekproducten te werken.

Lees ook: Brabantse Lotte: van huilend naar werk tot een eigen kledinglijn

De lijfspreuk van de eigenaar is 'passion voor healthy living' en dat brengt hij dan ook graag over op anderen. Een van de redenen om het nieuwe concept te starten is dat Wille regelmatig hoort dat bezoekers van de sportsclub even snel iets eten of niet komen sporten omdat ze nog moesten koken.

Serene sfeer

De serene sfeer die bij de sportschool hangt, wil hij ook doorvoeren in het nieuwe concept. Hij heeft meubels laten maken in Bali waar materialen worden gebruikt zoals bamboe. Maar ook boeddhabeelden zullen straks het pand sieren. En niet alleen in het pand, maar ook in de binnentuin en voor de deur. Vanuit de Tilburgseweg rijd je straks zo op een boeddhabeeld. ,,Ik denk dat dit echt goed is voor de Takkebijsters. Medewerkers van bedrijven om ons heen kunnen hier lunchen, maar ook andere Bredanaars.''

Wille verwacht over twee maanden het Black & White KAFE te kunnen openen en bedrijven te kunnen verwelkomen als huurders.