Aangeboden door Ziggo Zakelijk

Branded Content Horeca

Op deze manier bindt Club Vers succesvol een nieuwe klantengroep aan zich

Horeca en flexwerkplekken gaan steeds beter samen, en daar is Club Vers in Den Haag een goed voorbeeld van. Intussen klappen tientallen gasten er dagelijks hun laptop open. ,,Dit is meer dan een trend, dit is een serieuze ontwikkeling, hier liggen groeikansen.”

Yoeri van den Busken 25 oktober 2019

Club Vers Ziggo

Gastvrijheid kan niet meer zonder gratis en betrouwbare wifi. En hier liggen enorme kansen voor de horecaondernemer, want met een toenemend aantal zzp’ers en starters is er steeds meer behoefte aan ingerichte flexwerkplekken. Download de whitepaper en verhoog je omzet met gratis wifi voor gasten.

Tijden veranderen in de horeca. Of beter: zíjn veranderd. De gemiddelde koffiebar heeft anno nu minstens één ruime tafel om aan te werken, voldoende stopcontacten en uiteraard betrouwbare en stabiele wifi. Een beetje flexwerkplek serveert goede koffie en een gezonde lunch. En: de doelgroep groeit. Met ruim 1,4 miljoen zzp’ers en een toenemend aantal starters onder de 35 jaar is er steeds meer behoefte om op elk moment vanaf elke locatie te kunnen werken.

Dat weten ze bij Club Vers als geen ander, als restaurant dat in Den Haag wordt gezien als het brandpunt van de multiculturele samenleving en in de NS-top 10 van beste flexplekken staat. Bedrijfsleider Robin Duif: ,,Iedereen zit hier bij elkaar. Moeders uit de wijk met hun kinderen, groepjes studenten van De Haagse Hogeschool, toeristen in het weekend en ja, ook zakenmannen en zzp’ers met een laptop. Het is prachtig om te zien hoe verschillende culturen op één plek kunnen zijn en van hetzelfde kunnen genieten.”

Diversiteit

Op de menukaart is diversiteit eveneens het toverwoord, van een tahini-pistachebrownie voor bij de koffie tot een falafelbowl als lunchgerecht. En: zien eten doet eten. Vandaar dat het eenmaal binnen bij Club Vers vrijwel niemand lukt een paar uur lang op twee koppen koffie te leven. In combinatie met de prettige sfeer en betrouwbare wifi is Club Vers dan ook in no time uitgegroeid tot de ultieme flexwerkplek.

,,We hebben treinreizigers die bij ons de werkdag beginnen, maar ook vaste gasten die hier de hele dag zitten te werken. Ze beginnen met een ontbijtplank, drinken daarna nog een vers sapje of smoothie en ‘s middags lunchen ze”, aldus Robin Duif. ,,Wij spelen met Club Vers in de breedste zin des woords in op de wensen en behoeften van deze tijd. Kijkend naar de menukaart betekent dat vegetarisch, veganistisch, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij. Kijkend naar de wensen van onze gasten betekent dat onder meer speciaal ingerichte flexwerkplekken.”

Groeikansen volgens KHN

Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland, herkent de keuzes die ook Club Vers heeft gemaakt. ,,Hier liggen groeikansen. Flexwerkplekken binnen de horeca zijn meer dan een trend, iets tijdelijks, het is een serieuze ontwikkeling die zeker kan resulteren in nieuwe omzet. Pak het slim op, door bijvoorbeeld alleen op bepaalde plekken in je zaak stopcontacten te installeren of één zijde te reserveren voor flexwerkers en de andere kant voor andere gasten.” Download de whitepaper en verhoog je omzet met gratis wifi voor gasten.

,,Niet elke ondernemer realiseert zich misschien wat de effecten van een openbaar wifi-netwerk kunnen zijn, laat staan dat deze vooral gescheiden moet zijn van een eigen, en dan dus ook goed beveiligd wifi-netwerk. Laat je daarover altijd goed informeren door de provider.”

Alleen overdag beschikbaar

In veel grote steden in de Verenigde Staten transformeren restaurants overdag naar 100 procent flexwerkplekken. Beljaarts: ,,Voor wie een grote zaak heeft die maar moeilijk te vullen is, kan het ook hier een interessant idee zijn om flexwerkplekken in te richten die alleen overdag, tijdens werktijden, beschikbaar zijn. Die mensen kopen dan misschien geen hele maaltijden, maar het feit dat ze er zitten kan ook weer andere mensen trekken en je haalt op z’n minst omzet uit drankjes die gasten bestellen. En ook dan geldt goede stoelen en tafels, maar ook betrouwbare én veilige wifi.”

Gastvrijheid kan niet meer zonder gratis en betrouwbare wifi. En hier liggen enorme kansen voor de horecaondernemer, want met een toenemend aantal zzp’ers en starters is er steeds meer behoefte aan ingerichte flexwerkplekken. Download de whitepaper en verhoog je omzet met gratis wifi voor gasten.