Nieuws Horeca

Ook boetiekhotel Franq in Antwerpen van Rotterdamse Cyla Vogel omarmt Moonback

Sinds januari 2020 runt de Rotterdamse Cyla Vogel boetiekhotel Franq in Antwerpen, met daaraan verbonden het één sterrenrestaurant van chef-kok Tim Meuleneire. De coronapandemie maakt haar nog standvastiger: ze heeft, net als meerdere hotels in Antwerpen, de nieuwe boekingssite Moonback omarmt. En: Franq gaat voor een tweede Michelin-ster.

Eduard Voorn 15 juni 2021

Cyla Vogel van FRANQ

Cyla Vogel is General Manager van boetiekhotel Franq in Antwerpen.

In hartje Antwerpen aan het Kipdorp, op loopafstand van rivier de Schelde, kochten drie Nederlandse investeerders een oud onderkomen van een bank en lieten het renoveren. ,,In 2017 is het open gegaan. De naam van het hotel komt van de munteenheid Belgische Frank die er hier voor de invoering van de euro was”, vertelt Cyla Vogel van Franq, die na een hectische periode als gevolg van de coronapandemie nu even lucht heeft.

,,Sinds maart vorig moesten we eerst ons restaurant sluiten en daarna ook het hotel. Door alle lockdownmaatregelen kwamen er geen toeristen voor een citytrip van enkele dagen en zakenlieden voor overleg. We gingen met zijn allen in de overlevingsstand. We hebben bijvoorbeeld de periode van sluiting gebruikt om het restaurant grondig op te knappen.”

Net als in Nederland konden restaurants en hotels steun aanvragen bij de Belgische overheid. Cyla Vogel: ,,Het was en is echt nodig om deze zware periode door te komen.”

Lees ook: Nieuwe boekingssite Moonback begint met citytrips in Antwerpen, dan rest van Europa

Tijdens de coronasluitingen in Nederland gingen veel (sterren)restaurants over op afhalen aan de deur, zo ook Franq. ,,Maar Belgen willen elkaar ontmoeten, genieten en hebben behoefte aan kwaliteit. Dat is blijvend. Sinds 9 juni mogen we weer open en het restaurant loopt weer vol. De focus is gericht op het behalen van een tweede ster. De achtergrond is dat zakelijke gasten behoefte hebben om na een meeting dichtbij en van hoge kwaliteit te eten.”

Een kunstwerkje van chef-kok Tim Meuleneire.

Voortaan via boekingssite Moonback overnachten bij Franq

Wat bij Franq is veranderd is de kijk op de online bookingplatformen. Vogel vindt dat ze een te grote marktmacht hebben en dat de afdrachten van 15 tot 18 procent erg hoog zijn. De druppel die de emmer voor haar deed overlopen om eens rond te gaan kijken was de staatssteun die Booking.com in ons land aanvroeg en kreeg na een jaar van miljarden winsten. Ze stak haar licht op bij Moonback.

,,Ik las op LinkedIn over de nieuwe hotelboekingssite Moonback (voorheen Beterboeken/red.). De initiatiefnemers wilden iets tegenover Booking zetten. We waren toch al ontevreden over de kwaliteit. Een eerlijke hotelwebsite voor reserveringen, daar sta ik, en ook meerdere andere hotels in Antwerpen honderd procent achter."

Moonback biedt een breed aanbod van hotels in Antwerpen en zegt bewust te starten in één stad, waarna de startup van 'Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar' Niels Meijssen steeds meer steden in Europa wil aansluiten. ,,Veilig reizen is momenteel een hot topic. Mensen willen er graag op uit, maar wel op een verantwoorde manier. Antwerpen is voor Nederlanders gemakkelijk bereikbaar per auto of trein en daarom een van de meest populaire bestemmingen als het gaat om citytrips. Met het rijke culturele leven, de historische binnenstad, goede restaurants, bijzondere hotels en een enorme keuze aan winkels hoef je je er bovendien geen moment te vervelen".

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws