Nieuws Horeca

Duitse koffieketen Coffee Fellows naar Enschede

De Duitse koffieketen Coffee Fellows opent na de zomer een koffiecorner met terras in het pand van Picasso Jeans op kruispunt De Graaff. Het is de zesde locatie van Coffee Fellows in Nederland. Andere vestigingen zijn in Eindhoven, Utrecht, Breda, Den Haag en Amsterdam. Dat schrijft Tubantia.

Anja Kruise | Foto: Coffee Fellows 9 juni 2017

Coffee Fellows Frankfurt Hauptbahnhof Enschede

De keuze voor Enschede heeft te maken met de ligging nabij de grens. "Coffee Fellows is ontstaan in Duitsland. Duitsers kennen ons en in Enschede komen veel Duitse gasten", verklaart Casper van het Hof, mede-eigenaar van Coffee Fellows Bene, het bedrijf dat de investeringen in Nederland en België voor zijn rekening neemt. Het pand aan de Marktstraat is voor tien jaar gehuurd, met een optie voor 14 jaar.

Omgevingsvergunning

De vestiging van de nieuwe horecazaak aan de Marktstraat is mogelijk omdat de gemeente alsnog bereid is een omgevingsvergunning te verlenen voor daghoreca.

Eigenaar Atto van Picasso Jeans had al drie keer zo'n vergunning aangevraagd, in 2009, 2015 en begin dit jaar. Die werden steeds geweigerd omdat volgens de gemeente de hoeveelheid daghoreca in deze winkelstraat zijn maximum al had bereikt.

Bestemmingsplan

Door het nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad, is daghoreca hier nu toch mogelijk. Het college kan in bepaalde situaties afwijken van de vastgestelde hoeveelheid 'horecameters' en heeft dat in dit geval gedaan.

Lees ook: Enschedese Mrs. Brown breidt uit met koffie- en theehuis

Arbeidsplaatsen

Bovendien is er, in tegenstelling tot de eerdere aanvragen, nu sprake van een concreet horeca-initiatief. De vestiging van Coffee Fellows in Enschede levert vijftien tot twintig arbeidsplaatsen op.

Grootste koffieketen

Coffee Fellows heeft alleen in Duitsland al zo'n 150 vestigingen en is, op Starbucks na, de grootste koffieketen van dat land. De onderneming zette pas vorig jaar voet op Nederlandse bodem, op treinstation Eindhoven, en wil in ons land uiteindelijk groeien naar zo'n 60 locaties.