Nieuws Horeca

Cateraars merken dat crisis voorbij is

Feestjes en evenementen mogen weer wat kosten merken cateraars. Wat dat betreft zijn cateraars misschien wel de beste barometers als het gaat om de staat van de Nederlandse economie.

Hans Gertsen | Foto: Bart Hoogveld 27 maart 2017

Horeca cateraars barometer economie

Hans van der Linde, algemeen directeur bij Van der Linde Catering + Evenementen, ziet duidelijk dat de crisis voorbij is. Ondernemingen durven te investeren. ,,We hebben het weer druk. Bedrijven organiseren feestjes voor hun klanten en personeel. Natuurlijk wordt er op de prijs gelet, maar het mag best wat kosten.''

Obama

En dus wordt er hard gewerkt in het 3.000 vierkante meter grote bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs. Of beter gezegd: nóg harder, want ook tijdens de crisis had Van der Linde niet te klagen over gebrek aan werk. Met als hoogtepunt natuurlijk de Nuclear Safety Summit (NSS) in 2014 in Den Haag. Van der Linde won de aanbesteding voor de catering van het grootste diplomatieke circus dat ooit in Nederland plaatsvond. Maar liefst 53 wereldleiders, onder wie president Obama, werden dagenlang vanuit Berkel en Rodenrijs voorzien van ontbijt, lunch en diner. Alleen al logistiek was dat een enorme klus. Vijf keer per dag reden zwaar beveiligde konvooien met 2.500 tot 3.000 maaltijden heen en weer tussen Berkel en het Haagse World Forum, waar de nucleaire top gehouden werd.

,,Onze keuken werd gecontroleerd door veiligheidsmensen en er stond een politiepost voor de deur'', herinnert Van der Linde zich. Hij is er trots op. ,,Alleen al het feit dat wij als mkb'er de aanbesteding wonnen, terwijl alle grote jongens meededen, was heel bijzonder. Maar laten we ons reguliere werk niet vergeten. Wij doen zo'n 2.000 tot 3.000 partijen per jaar van 10 tot 10.000 gasten. Voor talloze trouwe opdrachtgevers verzorgen wij al jarenlang de catering op hun bedrijf of thuis als ze iets te vieren hebben."

Lees ook: Voor de horeca naar de stad

Broodjeszaak

Het verhaal van Van der Linde Catering begon 55 jaar geleden, in 1962, met een broodjeszaak annex lunchroom in Rotterdam. In 2009 is het bedrijf omgeturnd tot Van der Linde Catering + Evenementen.

Het familieconcern biedt inmiddels werk aan 60 mensen en heeft een omzet van 6 miljoen euro.

Alleen al het feit dat wij als mkb'er de aanbesteding wonnen, terwijl alle grote jongens meededen, was heel bijzonder.

Hans van der Linde, algemeen directeur