Nieuws Horeca

Het Wijnhuis in Zwolle krijgt overdekt terras

Meer mensen willen in het najaar en de wintermaanden in de horeca buiten zitten voor een drankje. Het Wijnhuis in Zwolle speelt in op deze trend met een groot, nieuw overdekt terras met heaters en LED-verlichting. Zo schrijft De Stentor.

Hessel van der Wal | Foto: Frans Paalman 21 februari 2018

Het wijnhuis zwolle

De vernieuwing van het terras aan het Grote Kerkplein begon maandag. Het project duurt twee weken. De verandering betekent dat het terras van 110 vierkante meter straks compleet overdekt is. Het Wijnhuis bestaat uit vier panden met allemaal een andere gevel. Alle gevels zijn verschillend. Dat maakt het plaatsen van het scherm lastig, maar volgens eigenaar Arjan Broekman is dit het waard. ,,Het moet een geheel worden."

Nieuw scherm

Voorheen hingen er twee verschillende luifels waardoor bij sommige klanten verwarring ontstond. Mensen wisten soms niet of het een terras of twee verschillende terrassen waren. Het monumentale karakter van de voorzijde van de horecagelegnheid is met het nieuwe systeem beter zichtbaar. Broekman vindt dat het nieuwe grote scherm de aanblik op het pand verbetert. ,,Je moet de historie van de panden in zijn waarden laten."

Frank Asscheman van Metacon (fabrikant van het scherm) vertelt dat het plaatsen een lastige klus is door het grote scherm, maar ook door de verspringende gevels. ,,Normaal gesproken kost zoiets twee dagen tijd, maar nu twee weken." Vooral het uitmeten kost tijd. De schermen moeten wel gelijk uitkomen.

Het terras beschikt straks over LED-verlichting en zestien heaters die het in het najaar en de wintermaanden voor klanten aangenamer maakt om hier te gaan zitten. Het zorgt binnen ook voor meer lichtinval. Dit systeem wordt in Zwolle nog niet gebruikt. De omvang van het terras blijft hetzelfde. Het scherm zit niemand in de weg, vertelt Broekman. ,,Je hebt hier geen verkeer en geen markt".

Vergunning

Doordat het monumentale panden zijn, moest het nieuwe terras goedgekeurd worden door de gemeente en de welstandscommissie. De gemeente stelde eisen aan de constructie. De welstandscommissie van Het Oversticht ging ook akkoord, want het doet geen afbreuk aan het stadsbeeld. Horecabuurman Bapas heeft dit idee overgenomen en inmiddels ook een vergunning gekregen.