Nieuws Horeca

KHN: 'Verbieden schermen WK-voetbal is symboolpolitiek'

Het WK-voetbal op grote schermen tonen wordt mogelijk verboden in enkele grote Nederlandse gemeenten. Daarvoor gaan in ieder geval stemmen op in onder meer Rotterdam. Branche-vereniging van horeca-ondernemers KHN reageert afkeurend op deze stemmen bij BNR. Dit verbod zou 'symboolpolitiek' zijn.

Van onze redactie 20 oktober 2022

Wk voetbal scherm qatar

De discussie om het tonen van het WK voetbal op grote schermen draait om de mensenrechtensituatie in Qatar, waar het toernooi wordt gehouden. Om diezelfde reden is er ook ophef om de afvaardiging van de regering die afreist naar het toernooi. Grote sponsoren hebben in een eerder stadium al aangegeven niet deel te nemen aan het WK. Ook het kabinet gaf eerder aan niet naar Qatar te gaan, door de energiecrisis, en grote olievoorraden in het land, komt Premier Rutte daar toch op terug.

Lees ook: WK voetbal in Qatar: zo verdienden Nederlandse bedrijven aan het discutabele toernooi

'Horecaondernemers dupe schermverbod WK'

Volgens KHN gaat dezelfde logica niet op voor het tonen van het WK op grote schermen. ,,Het Nederlands elftal gaat er gewoon heen en de wedstrijden worden gewoon uitgezonden op TV. Een verbod op schermen of het niet verlenen van vergunningen zou dan ook symboolpolitiek zijn waar horecaondernemers de dupe van worden."

Per gemeente verschilt de discussie over het verbieden van de schermen. In Rotterdam zou er worden gesproken over een verbod, in onder meer Utrecht, Amsterdam en Eindhoven zou een disclaimer over de mensenrechtensituatie vereiste zijn om een scherm te kunnen plaatsen. Er zijn voor zover bekend nog geen vergunningen aangevraagd in dit stadium.

Lees ook: Nauwelijks belangstelling voor businessarrangementen WK Qatar

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws