Nieuws Horeca

La Place trekt in bij Hudson's Bay

In alle warenhuizen die Hudson's Bay de komende jaren opent in Nederland, komt een restaurant van La Place. Behalve in Amsterdam. De samenwerking biedt bovendien mogelijkheden voor uitbreiding naar het buitenland, weet financieel topman Ton van Veen van Jumbo, de supermarktketen die La Place vorig jaar overnam.

Annemieke van Dongen 9 mei 2017

La Place ANP

Glitter en glamour

Hudson's Bay verkondigde ruim een jaar geleden al publiekelijk dat het graag vestigingen van La Place in zijn nieuwe warenhuizen wilde. De deal is nu pas rond, omdat de bedrijven van mening verschilden over hoe die restaurants eruit moeten zien. Hudson's Bay wilde dat La Place zijn concept zou aanpassen aan de 'look & feel' van het warenhuis. ,,Met wat meer glitter en glamour'', verklaart financieel topman Ton van Veen van Jumbo, de supermarktketen die La Place overnam uit de boedel van het failliete V&D.

Sterkt concept

,,Wij hebben Hudson's Bay ervan overtuigd dat La Place in z'n huidige vorm de meeste bezoekers zal trekken naar de warenhuizen. Met ons verse, authentieke assortiment hebben we een sterk concept, dat klanten hoog waarderen. Daar willen we niet aan tornen.'' In de warenhuisrestaurants komen dus geen Canadese wilde zalm of pannenkoeken met maple syrup op het menu. Alleen in het gloednieuwe pand aan het Amsterdamse Rokin, waar de Canadese warenhuisketen haar Nederlandse flagshipstore bouwt, komt geen vestiging van La Place maar een luxer restaurant.

Locatie

In veel V&D's had La Place een café met vershoek op de begane grond. In de negen vestigingen die Hudson's Bay vanaf het derde kwartaal in Nederland opent, komen alleen La Place-restaurants op hogere verdiepingen. Of dat ook het geval is bij de circa tien vestigingen die Hudson's Bay in 2018 in Nederland opent, hangt volgens Van Veen van de locatie af.

Buitenland

De twee bedrijven zijn een samenwerking aangegaan voor de lange termijn. Die biedt Jumbo ook mogelijkheden om met La Place uit te breiden in het buitenland. In eerste instantie is dat waarschijnlijk in België en Duitsland, waar Hudson's Bay warenhuizen heeft onder de naam Galeria Kaufhof en Galeria Inno. Maar ook in Canada en de VS, waar La Place al een vestiging heeft, ruikt Jumbo kansen.

Lees ook: Hudson's Bay Rotterdam krijgt deftige witte jas

Veertig nieuwe vestigingen

Door het faillissement van V&D raakte La Place zo'n zestig restaurants kwijt. De restaurantketen is nog altijd hard op zoek naar nieuwe locaties om de gaten op te vullen in de binnensteden waar geen nieuw warenhuis komt. Daarnaast komen er achttien vestigingen langs snelwegen. Die vervangen de AC-restaurants die Jumbo onlangs van kleinkinderen van Gerrit en Toos van der Valk overnam. Totaal opent La Place dit jaar naar verwachting veertig nieuwe vestigingen.

Blokker

Hudson's Bay kondigde gisteren ook aan het distributiecentrum van Blokker in Mijdrecht over te nemen. Vanwege het krimpende winkelbestand en de groei van online-verkoop kan de Blokker Holding voortaan af met de twee magazijnen in Gouda en Geldermalsen, zo laat een woordvoerster van het retailconcern weten. In het Amsterdamse vlaggenschip van Hudson's Bay zou volgens de Amsterdamse krant Het Parool een Midden-Oosters restaurant komen van Ron Blaauw. De Nederlandse topkok zou daarvoor een chef van de wereldberoemde kok en restauranteigenaar Yotam Ottolenghi laten invliegen.