Nieuws Horeca

Modern eetcafé op uiterste puntje Vlissingen

De Punt in Vlissingen is nieuw leven in geblazen. Het plekje aan de Westerschelde is voortaan een modern eetcafé. Dat schrijft de PZC.

Elodie Kint | Foto: Lex de Meester 19 april 2017

Vlissingenrestaurant

Seaside Cafe De Punt'. De nieuwe naam verraadt het al: het restaurant op het uiterste puntje van Vlissingen is geen chique eetgelegenheid meer. Als het aan de ondernemersbroers Frank en Arjan Caljouw ligt, wordt het een stuk moderner en laagdrempeliger dan het 'high-class visrestaurant' dat er tot de jaarwisseling werd gerund.

Simpel

Simpel is het sleutelwoord van de zaak geworden. Het eten moet goed, lekker en vooral niet te duur zijn. Op het menu staan gerechten die variëren van ambachtelijke rundvleeskroketten, tot desembrood met gerookte zalm en gebakken mosselen. Met als duurste hoofdgerecht (17 euro) gepelde gamba's. ,,We willen ons aanbod voortdurend aanpassen aan de wensen van onze gasten", vertelt bedrijfsleider Lennard van der Kuijl. ,,Gisteren wilde iemand bijvoorbeeld een baco, maar we hadden geen Bacardi in huis. Dan bestellen we een fles en staat het de volgende dag wel op de kaart."

Inrichting

Omdat de ondernemers het begin van het seizoen nog mee wilden pikken, hebben ze niet veel kunnen veranderen aan het interieur. Ze namen op maandag 3 april de sleutels van het dijkpaviljoen in ontvangst en verwelkomden vier dagen later al hun eerste gasten. ,,We hebben een paar dagen goed schoongemaakt en zijn daarna meteen gaan inrichten. Aan het meubilair zie je al dat we de industriële kant op willen, maar de muren blijven voorlopig onveranderd", zegt Arjan. Op de bovenverdieping is bijvoorbeeld nog steeds de schildering van de Vlissingse boulevard te zien, net als de donkerblauwe wand met modelbootjes. ,,Mooi hoor, maar het past niet bij wat wij voor ogen hebben", aldus Lennard. Deel twee van de metamorfose volgt daarom na het hoogseizoen.

Derde zaak

Het is al de derde zaak van Arjan en zijn broer Frank. Ze runnen ook het succesvolle Hof Poppendamme in Grijpskerke en De Jonge Johannes in Serooskerke. Een vierde restaurant - in Middelburg - is onderweg. Wat het geheim van het duo is? ,,We doen wat we leuk vinden", antwoordt Arjan. ,,We zetten dingen neer waar we onszelf prettig voelen. En dat werkt."

Het eetcafé met is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

Lees ook: Nieuwe voorzitter voor Vlissingse Ondernemers Club

Burger Bistro Nieuwe zaak

Terwijl De Punt werd heropend, waren ondernemers Arjan en Frank Caljouw al druk bezig met de Burger Bistro, een nieuw te openen zaak aan het Damplein in Middelburg. Arjan: ,,Het wordt een hippe tent met een open keuken waar de focus ligt op verse burgers. Maar we willen meer gaan aanbieden dan alleen dat."

Door een aantal tegenslagen duurt de verbouwing wat langer dan gedacht. De broers gaan er nu voorzichtig vanuit dat ze de zaak over een goede maand kunnen openen. Tot die tijd rijdt de Burger Bistro Bus al van locatie naar locatie. Waar de bus staat en hoe het met de verbouwing gaat, is te volgen via de facebookpagina 'Burger Bistro'.

We zetten dingen neer waar we ons prettig bij voelen. En dat werkt

Arjen Caljouw, eigenaar