Nieuws Horeca

Next step voor Bakker Toet

Bakker Toet in Apeldoorn is de Beste Echte Bakker 2017. De bakkerij kreeg niet alleen deze titel, maar won ook in de categorie kwaliteit.

Charlene Berkhout Woordelijk 1 april 2017

Bakker toet

,,Ik wist dat we kans maakten op de kwaliteitsprijs, maar die voor Beste Echte Bakker had ik niet verwacht", vertelt Jan Toet (47), eigenaar van Bakker Toet. Drie jaar geleden liep alles zoals Toet het wilde, maar hij miste een uitdaging. ,,Ik ben nou eenmaal een ondernemer die geprikkeld moet worden." Daarom sloot de Apeldoornse bakker zich aan bij het Echte Bakkersgilde. ,,Zij hebben verstand van zaken waar ik niet zo bedreven in ben, zoals marketing." Daarnaast is er een strenge kwaliteits- en productcontrole.

Ambitie

Toen hij zich aansloot bij het gilde had Toet al de ambitie om Beste Echte Bakker te worden. Dat is nu dus gelukt. ,,Mijn grootste doel is nog steeds om het beste stukje brood van Nederland te bakken." Vlak na de verbouwing van zijn twee winkels en het winnen van de prijzen rust de bakker niet op zijn lauweren. Komend jaar staat in het teken van investering in de machinerie van de bakkerij. ,,Als ondernemer moet je blijven vernieuwen."

Gaat u met uw onderneming ook de volgende fase in? Mail dan naar destentor@deondernemer.nl.