Nieuws Horeca

Nieuwe delicatessen- en cadeauwinkel 'BijDijkman' opent in Heino

Worst, kaas en wijn. Maar dan nét anders dan bij andere Heinose ondernemers. Dat biedt Bianca Dijkman in haar nieuwe winkel, schrijft de Stentor.

Mathilde Hartholt | Foto: Gerard Vrakking 9 november 2017

Bij Dijkman Heino

Een nieuwe delicatessen- en cadeauwinkel in Heino, is daar markt voor? De van oorsprong Heinose Bianca Dijkman en partner Bennie Hoek gaan de uitdaging aan en openen morgen BijDijkman Delicatessen en Cadeau.

Het voormalige pand van Delmte aan de Dorpsstraat is grondig verbouwd tot een winkel met allerhande delicatessen en cadeauartikelen. Morgen wordt de zaak geopend. ,,Dat de winkel aan de rand van het centrum ligt, is geen nadeel. Integendeel: er is hier altijd plek om te parkeren en de zaak is ook op de fiets goed bereikbaar."

Lees ook: Biologische groenteboer komt weer aan huis in Nijverdal

In navolging van de goedlopende Drentse vestiging in Beilen beginnen Bianca en Bennie nu ook een winkel in Heino. Sinds mei is het stel bezig met de inrichting van de winkel. Voorin de winkel staan de dranken opgesteld, in het midden is een vers-plein te vinden en achterin de winkel is een grote ruimte waar alles te vinden is op het gebied van cadeau-, kerst- en relatiegeschenken. Het is alleen nog wachten op de verse producten.

Ondernemers Heino

Van tevoren heeft Dijkman diverse ondernemers in het dorp gepolst om 'dubbelingen' tussen producten te voorkomen. ,,Wij bieden onder meer vele soorten gedroogde worst, boerenkaas, wijn, brood en versgebrande noten aan. Er zijn meer ondernemers in het dorp die producten als deze aanbieden, maar het is uiteraard niet onze bedoeling om hen in de weg te zitten. We proberen daarom zoveel mogelijk andere merken of soorten aan te bieden."

Ambachtelijk

Het concept is kraakhelder: het aanbieden van ambachtelijk bereide producten, waarvan de herkomst bekend is. ,,Ons uitgangspunt is dat wij precies weten waar de producten vandaan komen, we hebben veel contact met onze leveranciers. Het brood in onze winkel is bijvoorbeeld van Echte Bakker Jorink uit Raalte. Er zijn nu nog Heinoërs die voor brood van Jorink naar Raalte gaan, terwijl ze straks bij ons terechtkunnen."