Nieuws Horeca

Brasserie de Utrechter geopend in oud monumentaal Vinkepand

Het monumentale Vinkepand is weer open voor een breed publiek, schrijft het AD. Kon je er vroeger een radio of televisie kopen bij Staffhorst, nu kun je er eten en drinken bij brasserie De Utrechter.

Indra Jager 5 oktober 2017

Brasserie de Utrechter

Eigenaren van de nieuwe horecatent tegenover TivoliVredenburg zijn Maurits Tofohr, Hans Kempers en Jonathan Morris. Zij hebben ook al een succesvol restaurant VROEG in Bunnik.

Het idee om het Vinkepand om te toveren tot een brasserie kwam van Maurits. Die fietste een keer langs het pand en ergens had hij gehoord dat er meer horeca rondom Tivoli en de nieuwe singel zou komen. Na een gesprek met Hans, Jonathan en de Social Impact Factory, die al in het pand zat, kreeg het plan verder vorm.

Lees ook: Deze drie ondernemers vertellen over het runnen van een foodtruck

Een gebouw als het Vinkenpand betrekken, heeft veel voeten in de aarde. Zo kostte het de heren een lieve duit om de ruimte horecaklaar te maken.

Volgens Liselot van de Leemkolk, communicatiemanager van De Utrechter, gaat er een gerucht dat de horecagelegenheid subsidie krijgt, maar dat wil ze graag de wereld uit helpen. ,,Was het maar waar!", lacht ze zuur. De gemeente werkt volgens haar eerder tegen dan mee. Pas van de zomer waren alle vergunningen binnen. Omdat het pand een monument is mag er een heleboel niet. Zo willen ze heel graag een terras, maar laten de regels van de gemeente dit niet toe.

Volgens Liselot zou De Utrechter dolgraag de enorme deuren naar de Catharijnekade openen om de klanten ook aan de singel te bedienen. Maar daar hebben ze nog geen toestemming voor.

Werkplek

Voorlopig moeten ze de klanten dus binnen houden. De keuken is de hele dag open en er is ook een bar waar eten afgehaald kan worden. Verder is er plek om rustig te werken, je hoeft zelfs niet te bestellen. Elk weekend draait er een dj.

Het gat in de markt zit 'm volgens Maurits in de kwaliteit van de producten die net zoals bij VROEG bijna allemaal regionaal zijn. Zoals de rivierkreeftjes die echt uit de Utrechtse rivieren worden gevist.