Nieuws Horeca

Overijsselaar maakt mooiste ijs van Europa

Na de titel 'Beste ijsmaker van Nederland' volgt deze week Europese erkenning voor Arjan Nijenhuis uit Lemele. Hij is de bedenker van 'rozenblaadjesijs', schrijft De Stentor.

Jaap Selles | Foto: Dino Buffagni 27 juli 2017

Arjan Nijenhuis Lemele

Wie zoekt naar rozenblaadjesijs in een doorsnee ijssalon komt bedrogen uit. ,,Het smaakt perfect, maar het publiek kiest vaak voor populaire smaken, dus is het niet interessant om op de kaart te zetten", weet bedenker Arjan Nijenhuis, eigenaar van ijssalon Fresh & More. De noviteit levert de ijsmaker wel prijzen op. ,,De jury vond dat mijn bak met ijs het beste werd gepresenteerd", vervolgt hij. Nijenhuis doelt op de jury van de Gelato World Tour in het Italiaanse Bologna. Een wedstrijd die gezien kan worden als een Europees kampioenschap voor ijsmakers.

Nuchter als de ijsmaker is, stelt Nijenhuis 'dik tevreden' te zijn met de erkenning. ,,Je moet overal aan denken: aan de smaak, maar ook het uiterlijk."

Lees ook: Sapori e Ricordi uit Enschede genomineerd voor 'beste italiaan'

De vraag is: Waar is een mooi gedecoreerde bak met rozenblaadjesijs te zien? Nergens, bekent Nijenhuis. ,,Het is een aparte smaak. Slechts een klein groepje kiest voor variatie. Mensen halen ook niet zomaar een palingijsje. Het is een amuse. Een keer is leuk, maar niet te vaak. Zie maar wat je zelf doet: in de salon bestel je vaak een bolletje vanille met nog een andere smaak." Daarom is het volgens Nijenhuis onaantrekkelijk om op de kaart te plaatsen. ,,Een paar restaurants, zoals Paping in Ommen, doen het."

Opnieuw erkenning dus voor Nijenhuis. Maar hij is zonder twijfel het meest trots op de titel 'Beste ijsmaker van Nederland'.