Nieuws Horeca

Plantaardige restaurantketen Vegitalian zet met investering stevig in op internationale groei

De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining-concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impactinvesteerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen.

Van onze redactie 16 maart 2023

Vegitalian investeerders V Square

Van links naar rechts Team Vegitalian: Wichert van Rijn, Arjan Witteveen, Felix Hillen (gehurkt), Joep van den Bersselaar (gehurkt), Sippien Baarsma (door de knieën), Lucas Rijckmans (fles in handen) en Markus Konings (glas in handen).

Voor 2023 wordt gekeken naar locaties (gemiddeld 300 m2) in grote steden. Begin april heropent het restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht. Amsterdam krijgt begin september de eerste Vegitalian op de Bilderdijkstraat.

Vegitalian komt uit de keuken van horecaondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Hun filosofie is dat betaalbaar lekker eten, creativiteit en gastheerschap hand in hand gaan met duurzaamheid en gezondheid. Zij zijn succesvol met concepten als The Streetfood Club, Carmel Market, Ruby Rose en Bar Cava.

''Onze ambitie is groter dan de stad Utrecht, en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een bijdrage leveren door het maken van bewuste keuzes aantrekkelijk te maken voor een groter publiek''

Joep van den Bersselaar, mede-oprichter Vegitalian

In 2020 ontwikkelden ze Vegitalian, een op de Italiaanse keuken geïnspireerd casual dining-concept met een volledig vegetarisch en grotendeels veganistisch menu. De eerste vestiging in de Utrechtse Schoutenstraat was volgens de ondernemers een instant hit onder jong publiek tussen 20 en 45 jaar. In 2022 opende een Vegitalian pizzabar in de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Een positieve impact op de planeet, mensen en dierenwelzijn

Mede-oprichter Joep van den Bersselaar: ,,We zijn een totaalconcept: Vegitalian is er waar en wanneer je maar wil. We hebben ontbijt, lunch, patisserie, take-away en delivery. Bedrijven die trek hebben in lekkere en duurzame vega(n) catering kunnen ook bij ons terecht. We willen het voor iedereen zo toegankelijk, makkelijk en feestelijk mogelijk maken om vega(n) te eten.”

De eigenaren hebben een missie met Vegitalian: Conscious without concessions. Van den Bersselaar: ,,We willen een positieve impact maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn. Onze ambitie is groter dan de stad Utrecht, en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een bijdrage leveren door het maken van bewuste keuzes aantrekkelijk te maken voor een groter publiek.”

Lees ook: Michelinsterren voor restaurants die duurzaamheid op de kaart zetten: ‘Jonge chefs weten dat er een alternatief is’

Investeringsclub V-SQUARE heeft Vegitalian geselecteerd als groeibriljant

Investeringsclub V-SQUARE omschrijft zichzelf als de groeimotor voor op plantaardige leest geschoeide restaurants en maaltijdbezorgers. De missie is de eiwittransitie te versnellen door gezond en duurzaam voedsel overal gemakkelijk bereikbaar te maken. Tegelijkertijd wil V-SQUARE met gezellig en heel lekker plantaardig eten zoveel mogelijk mensen verleiden hun eetgewoontes te veranderen. De groep ondernemers beschikt over diepgaande kennis van de markt en ervaring met hospitality, management, formulehoreca en internationale groei. Het bestaat uit ervaren ondernemers Felix Hillen (The Student Hotel/The Social Hub), Lucas Rijckmans, Markus Konings (conceptontwikkelingsbureau Sandenburg-DST) en Arjan Witteveen. V-SQUARE heeft Vegitalian geselecteerd als groeibriljant die met professioneel advies en slim groeikapitaal de komende jaren stevig kan doorgroeien tot een scale-up foodbrand met tientallen vestigingen in Europa.

Markus Konings: ,,Vegitalian zit helemaal op de trend en de tijdsgeest om de revolutie van plantaardig eten te versnellen. Het casual dining-concept verandert de markt dankzij zeven kernkwaliteiten: enorm gedreven ondernemers, een buitengewoon aantrekkelijke propositie, de focus op hoge kwaliteit, internationale potentie, een smaakvol ontworpen interieurconcept, het Italiaanse lifestyle en communitygevoel, en elke dag een perfecte klantbeleving dankzij geweldig personeel.”

Personeel aan het werk in Vegitalian.

Lees ook: Instagram-programmamakers starten eigen restaurant: De Kleine Vegan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws