Nieuws Horeca

Hardenbergs restaurant gooit het roer om. Waarom tegenslag soms goed kan zijn

De Stentor schrijft dat restaurant De Troubadour in Hardenberg het roer totaal omgooit na de brand in februari. Waar het concept eerst gericht was op een oudere doelgroep, richt uitbater Herman Potgieter zich per april 2018 op een jonger publiek. Precies zoals hij eigenlijk al langer wilde.

Milou Tautz | Foto: Alex Mulder 30 november 2017

De Troubadour Alex Mulder

Goed moment

Een brand in februari veroorzaakte veel schade aan De Troubadour. Het zestien jaar oude interieur van het restaurant moest grotendeels worden vernieuwd door de brand die als gevolg van kortsluiting in de elektrische bedrading ontstond. Met name de waterschade na het bluswerk was enorm. Voor uitbater Potgieter een goed moment om van De Troubadour het bedrijf te maken dat hij al een tijd voor ogen had.

,,Het was de bedoeling om met een vijfjarenplan ons bedrijf te veranderen naar een grand café en restaurant", begint potgieter. ,,Eentje waarbij we langzaam afscheid zouden nemen van het danscafé omdat het bijna niet meer met een restaurant te combineren valt. Na de brand besloten we om dit plan ineens vorm te geven."

Lees ook: Gouden Pollepel-winnaar gooide het roer volledig om

Omgooien

Het concept van het bedrijf wordt helemaal omgegooid. Volgens Potgieter wordt het meer een dagzaak. In 2015 werd aan het danscafé al een steakhouse toegevoegd. ,,De steaks blijven we houden, maar de menukaart breiden we nog een stuk uit. We willen bijvoorbeeld ook vegetarische en biologische gerechten gaan aanbieden. Daarnaast kunnen bezoekers bij ons borrelen met speciaal bier, wijn of cocktails."

Gezellige huiskamer

Potgieter richt zich met dit nieuwe concept op een oudere doelgroep. ,,Ik wil een gezellige huiskamer voor Hardenberg,", zegt hij. ,,De Troubadour wordt volwassen. De dansavonden, die voorheen elke zaterdag werden gehouden zullen niet meer terugkeren. Wel zullen er regelmatig uitgaansavonden komen voor 25-plussers."

Onder handen nemen

Het pand wordt flink onder handen genomen. De oude serre wordt vervangen door een grote, open serre. Daarnaast krijgt het restaurant een ruim dakterras waar bezoekers volgens uitbater Herman Potgieter kunnen genieten van het uitzicht op de Vecht. De keuken wordt letterlijk en figuurlijk groter. Er worden meer gerechten aangeboden en de koks krijgen meer ruimte.

Boven komt een aparte ruimte waar feesten, bruiloften of vergaderingen kunnen worden georganiseerd. Ook de stijl van het interieur wordt aangepakt. ,,Het wordt warm, stoer, Bourgondisch en een beetje industrieel. Voorheen was het in het pand heel donker. Omdat we nu meer met glas gaan werken, wordt het binnen een stuk lichter."