Nieuws Horeca

Richard Zijderveld (28) nam binnen anderhalve dag een bar over

Richard Zijderveld (28) uit Alphen aan den Rijn wist in november binnen anderhalve dag de bar David's over te nemen. Op 20 januari ging The Barcode open.

Bert van den Hoogen | Foto: Peter Franken 5 april 2017

Zijderveld

Hoe konden overname en transformatie zo snel gaan?

"Ik heb negen jaar gewerkt bij Santé JR, een catering- en verhuurbedrijf, waarvan de laatste twee jaar als mede-eigenaar. Daar heb ik alle facetten van de horeca geleerd. Mijn schoonvader gunde mij altijd al mijn eigen bedrijf, dus toen deze kans zich voordeed heb ik hem er meteen bij gesleept. Ik had de vaardigheden wel, maar miste nog mijn diploma's. Die heb ik in anderhalve maand gehaald. Daardoor had ik ook de tijd om de zaak om te bouwen, het logo te ontwikkelen en personeel aan te nemen."

Waarom neemt u al zo jong een bedrijf over?

"Het is de mooiste bar van Alphen. Twee jaar geleden was hij nog helemaal nieuw. Door het ongeluk met de brug heeft de vorige eigenaar het niet gered, maar er zit wel potentie in deze zaak. Ik heb altijd gedroomd van een eigen bar en had allang de naam The Barcode bedacht. Bij Santé JR was ik nog te jong om te beseffen dat ik directeur van een bedrijf was. Nu ben ik eraan toe. Deze kans kon ik niet laten gaan."

Wat zijn uw plannen?

"Toen ik op 20 januari openging, dacht ik dat we rustig konden beginnen, maar het was meteen volle bak. Het was een droomstart. Ik was bekaf, maar vond het natuurlijk geweldig. En het is nog niet eens zoals ik het hebben wil. Doordat ik nu zelf eigenaar ben, kan ik me op mijn manier onderscheiden. In deze zaak kan ik de gekste dingen doen. We hebben al plannen met grote deejays en speciale feesten. En wie weet hebben mijn vriendin Anouk en ik ooit een tent in het buitenland. Je moet altijd blijven dromen."

Doordat ik nu zelf eigenaar ben, kan ik me op mijn manier onderscheiden

Richard Zijderveld