Nieuws Horeca

Rotterdamse haute friture-snackbar Tante Nel viert 3e verjaardag

Bram Ladage is en blijft wel de patatkoning van Rotterdam, maar Kevin de Roos kan met recht de hipsterpatatkoning van de Maasstad worden genoemd. Drie jaar geleden opende hij de culinaire snackbar Tante Nel aan de Pannekoekstraat, in de voormalige loungeclub Soho bar, zo staat in het AD Rotterdam.

CHANTAL LINDSEN | Beeld: Sanne Donders 14 augustus 2017

Tante Nel Kevin de Roos Rotterdam

Een 'snackbar 2.0' dankzij bijzondere frietjes en een alcoholvergunning. Zo werd Tante Nel de eerste (en nog steeds enige) frietzaak waar je een milkshake met rum kan bestellen of een gin tonic. Zelfs de Nolet's Reserve Gin, een drankje waar je, schrik niet, 65 euro per glas voor neertelt, kun je er krijgen. ,,Voor die prijs krijg je er van mij wel een patatje bij'', zegt De Roos lachend.

Lees ook: Bram Ladage: Van patatkraam tot miljoenenbedrijf

Naam en faam met patat stoofvlees

Drie jaar geleden maakte hij naam en faam in de stad met zijn patat stoofvlees met Frans limousinvlees. Tante Nel was de eerste snackbar in Rotterdam die de Belgische lekkernij aanbood. ,,Nu zie je het overal, maar wij waren de eerste'', vertelt De Roos trots over zijn pareltje.

Landelijke bekendheid verwierf hij met zijn patat Tzar Caviar: chique friet met 50 gram van de kaviaarvervanger Tzar Caviar, crème fraîche, gekookt ei en bieslook. De landelijke pers raakte niet uitgepraat over dit bijzondere frietje. ,,We wisten niet wat ons in die week overkwam, echt iedereen had het erover'', vertelt De Roos met pretoogjes.

Hij is niet de enige in Rotterdam die dit culinaire hoogstandje op de kaart heeft staan. De Frietboutique aan de Witte de Withstraat verkoopt patat met crème fraîche en 10 gram kaviaar.

Beter goed gejat, dan slecht bedacht

Over wie het patatje kaviaar als eerste lanceerde, laat De Roos zich niet uit. ,,Bij ons werd het als eerste door de pers opgepikt.'' Net als De Roos experimenteren Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden, de eigenaressen van De Frietboutique, erop los met niet voor de hand liggende combinaties, zoals het patatje choco.

,,Je ziet steeds meer frietzaken die bijzondere patatjes op de kaart zetten, maar dat vind ik niet erg. Beter goed gejat, dan slecht bedacht, denk ik altijd maar. En er is maar een Tante Nel.''

Nieuwe dingen blijven proberen

Overigens is het een misverstand dat er enkel culinaire friet verorberd kan worden bij deze zaak. Op de menukaart boven de frituurpan valt te lezen dat er ook gewoon een patatje oorlog kan worden besteld. Of een patat met frikandel. ,,Maar dan wel de beste frikandel die er te krijgen is. We verkopen patat voor iedereen, ook voor diegene die een gekke uitstap wil maken. Ik blijf nieuwe dingen proberen.''

Je ziet steeds meer bijzondere patatjes maar dat vind ik niet erg

Kevin de Roos