Nieuws Horeca

Smakelijke en gezonde scale-up SLA opent nieuwe vestiging: Leiden is nummer 14

Het snelgroeiende restaurantconcept SLA breidt landelijk uit heeft een 14e vestiging geopend in het centrum van Leiden. Samen met franchisenemers Berre en Munur opende SLA de eerste van een reeks nieuwe vestigingen, aan de Maarsmansteeg in de studentenstad.

Van onze redactie 29 maart 2023

Sla Leiden Berre Munur

Berre en Munur zijn de franchisenemers van de nieuwste SLA-vestiging. Foto: SLA

Samen met meer dan 15 kleinschalige partners en boeren die elk unieke, hoofdzakelijk biologische ingrediënten of dranken leveren, biedt SLA gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. ,,Zodat echt goed en lekker eten voor iedereen toegankelijk is'', beloven de oprichters. SLA gaat de komende jaren het aantal vestigingen samen met franchisepartners stevig uitbreiden.

Mede-oprichter Jop de Graaf: ,,Gezond voor onszelf gaat wat SLA betreft hand in hand met gezond voor de wereld. Met SLA willen we onze impact vergroten en het iedereen makkelijk maken daaraan mee te doen. Met plantaardige ingrediënten in de hoofdrol, een praktisch zero-waste keuken en eerlijke samenwerkingen zetten we belangrijke stappen. Als trots familiebedrijf werken we elke dag samen met een gemotiveerd team om ons bedrijf in te zetten voor positieve verandering. En iedereen die SLA eet, doet eraan mee. One salad at a time. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op jezelf."

''Vanuit SLA willen wij bijdragen aan het versnellen van de onvermijdelijke transitie naar plant-focused eten, want alleen zo kunnen wij samen van gezond maar ook vooral goed eten de nieuwe-norm maken''

Nina Pierson, SLA

SLA opent in rap tempo nieuwe vestigingen om groeidoelstellingen verder vorm te geven

Met een team van meer dan 200 collega’s is SLA de grootste plant-focused keten van Nederland en opent het bedrijf in rap tempo nieuwe vestigingen, om haar ambitieuze groeidoelstellingen verder vorm te geven. Mede-oprichter Nina Pierson: ,,Nú is het tijd voor de volgende stap. Als maatschappij staan wij voor enorme uitdagingen. Het huidige voedselsysteem brengt te veel negatieve neveneffecten met zich mee en beïnvloedt de gezondheid van ons als mens en onze planeet. Dit moet veranderen. Vanuit SLA willen wij bijdragen aan het versnellen van de onvermijdelijke transitie naar plant-focused eten, want alleen zo kunnen wij samen van gezond maar ook vooral goed eten de nieuwe-norm maken."

,,Dit alles vormt de leidraad voor ons handelen. We streven ernaar onze klanten, teamleden en partners in staat te stellen een positieve kracht te zijn in het voedselsysteem van vandaag en morgen. Daarom hebben wij een transparant leveranciersnetwerk, koken we vanaf nul in eigen centrale keuken en bouwen we aan een gemeenschap van mensen die geloven in de kracht van écht voedsel'', aldus Pierson.

Lees ook: Gemeente bemoeit zich met menu fastfoodrestaurants: eten tijdelijk groener, gezonder en duurzamer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws