Nieuws Horeca

Succes door goed te blijven sturen

Gladys van der Wallen (45) stopte als manager op een kinderopvang en runt nu delicatessenwinkel en gastrobar Foodloose in hartje Ouddorp.

CLAUDIA LANGENDOEN 30 juni 2017

Jan Kok201704249711

Wat bleek de sleutel tot succes?

,,Keihard werken, gefocust blijven en geen moment verslappen. En dat is nodig, want de grens tussen winst en verlies is in de horeca flinterdun. Ik stuur mijn vier medewerkers heel taakgericht aan. In mijn oude functie als manager op een kinderopvang was ik dat al gewend. Belangrijk is ook om vol te blijven houden. Ik maak alle gerechten zelf en dat is loeizwaar. Maar de beloning is groot als mensen zeggen dat mijn gerechten pareltjes zijn. Natuurlijk heb ik ook inschattingsfouten gemaakt. Ik heb mijn behoefte aan werkruimte onderschat. Een leermoment.''

Wat bleek de sleutel tot succes?

,,Keihard werken, gefocust blijven en geen moment verslappen. En dat is nodig, want de grens tussen winst en verlies is in de horeca flinterdun. Ik stuur mijn vier medewerkers heel taakgericht aan. In mijn oude functie als manager op een kinderopvang was ik dat al gewend. Belangrijk is ook om vol te blijven houden. Ik maak alle gerechten zelf en dat is loeizwaar. Maar de beloning is groot als mensen zeggen dat mijn gerechten pareltjes zijn. Natuurlijk heb ik ook inschattingsfouten gemaakt. Ik heb mijn behoefte aan werkruimte onderschat. Een leermoment.''

Tips voor startende ondernemers?

,,Blijf gefocust op je doel. Ook als iemand adviseert een andere weg in te slaan. Doe dat alleen als het goed voelt. Als je iets doet wat niet écht bij je past, neemt het slagingspercentage af. Verzamel ook de juiste mensen om je heen om dat uit handen te nemen waar jijzelf niet goed in bent. Zoek een goede financiële coach en houd het hoofd koel. Het duurt in mijn geval nog wel even voordat ik de vruchten kan plukken. Dat is spannend, maar ook gewoon een kwestie van goed blijven sturen. Dan lukt het.''

Als je iets doet wat niet écht bij je past, neemt het slagingspercentage af