Nieuws Horeca

Dit tankstation heeft eigen ijsmakerij en schenkt de beste cappuccino

Als hem op een verjaardag wordt gevraagd wat hij eigenlijk voor de kost doet, zal René de Wagenaar antwoorden dat hij een tankstation heeft. Maar Scheiwijk langs de A27 bij Hoogblokland is meer. Veel meer.

Roos van Bijnen (AD) 25 januari 2018

Scheiwijk tankstation hoogblokland ren wagenaar

Voor René de Wagenaar (52) hoeft al die media-aandacht niet zo. Scheiwijk eindigde eerder weliswaar met z'n cappuccino op nummer 1 in een koffietest van het Vara-programma Kassa, zorgde voor een mini-concert van de inmiddels overleden zanger Thé Lau, liet rockter Barry Hay van de Golden Earring zijn boek langs de A27 signeren en scoort nu ook hoog in De Gouden Pollepel (zie pagina 20), maar reden voor een algehele juichstemming is dat voor De Wagenaar niet.

Veel liever zijn hij en zijn zus Ingrid bezig om het de reiziger steeds beter naar de zin te maken. Dus kan er bij Scheiwijk niet alleen brandstof worden getankt, maar richten broer en zus zich steeds meer op food.

Lees ook: Culinaire hotspot langs de snelweg

Eens wat anders

,,Want als je als automobilist week in week uit tussen Utrecht en Breda heen en weer pendelt, wil je ook wel eens wat anders. En het liefst iets eten wat je thuis niet krijgt'', aldus De Wagenaar. Hij heeft niets te veel gezegd. Verwacht dan ook geen witte broodjes kaas in plastic verpakking die nog vier dagen houdbaar zijn, maar veel vers spul. Streekproducten en waar mogelijk biologisch. En dagvers.

De Wagenaar heeft het nog niet gezegd of Schmidt Zeevis komt voorrijden om een bestelling af te leveren. Op het menu? Gestoomde makreel, huisgemaakte boemboe-pasta op een versgebakken broodje. Vegetarische hamburgers maken ze ook zelf en het vlees wordt gebakken op een echte barbecue. Rond lunchtijd is het er dan ook heel druk. Niet voor niets besloot Scheiwijk onbemande pompen neer te zetten, anders zou er geen doorkomen meer aan zijn.

Laboratorium

Sinds een tijdje heeft het tankstation ook een eigen ijsmakerij. Een laboratorium, zoals De Wagenaar het omschrijft. Blijkbaar wordt er niet zomaar ijs geproduceerd. Sterrenrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos heeft het zelfs op het menu staan. ,,Supergaaf natuurlijk'', zegt De Wagenaar.

Wie onverwachts bij iemand op bezoek gaat, maar geen tijd heeft om een aardigheidje mee te brengen, kan daarvoor ook al bij Scheiwijk terecht. En dan niet voor een doosje Merci of een Celebrations. Wel voor kookboeken en allerhande olijfolie. De Wagenaar: ,,Olijfolie van de beste soorten. We hadden contact gelegd met een leverancier, maar hij wilde niet leveren aan een tankstation. Totdat ik hem de zaak liet zien. Nu zijn we zijn beste afnemer. Sterker nog: we verkopen inmiddels meer olijfolie dan motorolie'', zegt De Wagenaar.

Exclusief merk

Onlangs had Scheiwijk nog plannen om schoenen te gaan verkopen van een exclusief merk. Maar broer en zus zagen het op het laatste moment toch niet zitten. Uitbreidingsplannen heeft Scheiwijk niet. Weliswaar zit er nog een zaak langs dezelfde A27 bij Eemnes, maar de De Wagenaar-formule is volgens hem niet zomaar te kopiëren. Ook het starten van een écht restaurant is volgens hem een stap te ver. ,,Natuurlijk mag iedereen hier zo lang blijven zitten als hij of zij wil, maar we moeten wel de loop erin houden.''