Nieuws Horeca

Van Instagrampagina naar een eigen sushirestaurant: voor Romy (25) is het een droom die uitkomt

Nog maar drie jaar geleden rolde Romy Gouweleeuw (25) haar sushi nog in haar eigen keuken om te verkopen via Instagram. Inmiddels runt ze een team van elf man én huist ‘The Sushi Boutique’ in een gloednieuw pand in het Zuid-Hollandse Maassluis. ,,Een droom die uitkomt.”

Susanne de Bruin (AD) 14 april 2023

The sushi boutique maassluis restaurant romy gouweleeuw

Ook al heeft ze tegenwoordig een team: Romy staat nog graag zelf in de keuken om haar sushirolls te maken. Foto: Roel Dijkstra

Het is begin 2020 als Romy samen met haar vriend naar Maassluis verhuist. ,,Het was midden in coronatijd en we wilden graag iets lekkers bestellen. Maar écht goede sushi leek hier eigenlijk niet te vinden”, vertelt ze in het AD. Gelukkig is Romy dan al heel bedreven in het rollen van de meest smakelijke sushi rolls. ,,Toen was het nog een hobby, zoals anderen graag koekjes bakken. Vrienden waren altijd blij als ik sushi maakte en ik ben er zelf ook gek op.”

Romy, geboren in een echte ondernemersfamilie, komt al snel op het idee om dit gat in de markt te vullen. ,,Ik heb een Instagrampagina aangemaakt, ‘The Sushi Boutique.’ Op Koningsdag bood ik daar voor het eerst boxen met mijn zelfgemaakte sushi aan”, weet ze nog. In eerste instantie zijn het vooral familie en vrienden die bestellen, maar een week later komen de eerste klanten van buitenaf. En vanaf dat moment gaat het hard.

Lees ook: Bakker Eline (16) maakt lekkerste worstenbroodjes: 'Drieduizend per week verkocht via webshop was bikkelen'

The Sushi Boutique begon vanuit keuken van cateringbedrijf

,,De eerste maanden maakte ik alle sushi zelf en bezorgden mijn vriend en ik samen de boxen.” Omdat de pandemie zijn weerslag heeft op veel horecabedrijven, krijgt Romy de kans de keuken van een cateringbedrijf in Maasland tijdelijk te gebruiken voor afhaal en bezorging. Ondertussen regelt ze een eigen ruimte in het centrum van Maassluis.

,,In 2021 zijn we verhuisd naar de etage boven Brasserie De Lantaern aan de Zuidvliet. Maar omdat we boven een andere zaak zaten, konden veel mensen ons niet vinden”, stelt ze. ,,Daarom ben ik nu zo blij dat we sinds begin april een mooi eigen pand aan de overkant kunnen huren. Dat maakt ons veel zichtbaarder. De keuken is ook een stuk groter, ontzettend fijn!” De nieuwe locatie bevindt zich middenin het oude stadshart van Maassluis.

Niet alleen de ruimte, maar ook het team is stapsgewijs gegroeid. ,,Het begon met broertjes van vrienden die wilden bezorgen. Nu hebben we personeel in de keuken, bezorging en gastvrouwen. In totaal zijn we al met z’n elven”, glundert ze.

"Het begon met broertjes van vrienden die wilden bezorgen. Nu hebben we personeel in de keuken, bezorging en gastvrouwen. In totaal zijn we al met z’n elven"

'Altijd geweten dat ik wilde ondernemen'

Dat dat eerste Instagramberichtje de start van een goedlopend bedrijf zou betekenen, had Romy vooraf nooit gedacht. ,,Ik heb altijd geweten dat ik zou gaan ondernemen, maar dit is echt op mijn pad gekomen. Het is zo leuk om zelf aan je eigen bedrijf te bouwen en een mooi product te creëren”, zegt ze trots.

Hoewel er in de afgelopen jaren veel is veranderd, blijft de basis hetzelfde: van het begin af aan hamert Romy op kwaliteit, geen massa of all you can eat maar verse vis en rolls die à la minute worden gemaakt. ,,Daarom werken we ook met verse vis van Schmidt Zeevis Rotterdam.” Ook besteedt ze veel tijd aan de opmaak en presentatie. ,,We vinden het belangrijk dat onze gerechtjes er mooi uitzien en in chique doosjes worden verpakt, dat draagt echt bij aan de beleving. Sushi moet een feestje zijn.”

Lees ook: Jonge ondernemer Doortje (21) stopt met haar succesvolle tassenlabel: dit is waarom

In de leer bij Japanse sushichef

Om haar sushiskills te verbeteren ging Romy vorig jaar nog in de leer bij een echte Japanse sushichef. ,,Met hem heb ik alle receptuur en bereiding doorgenomen. Daar heb ik enorm veel van geleerd!” Zo weet ze nu dat sushi in Japan veel simpeler is. ,,In Japan gaat het om vis, rijst, sojasaus en wasabi. Wij maken typisch Europese sushi met veel versiersels, groente en saus. Dat is vast een schande in Japan, maar ach, wij maken het voor de Nederlandse markt.”

Voor de toekomst droomt Romy over uitbreiding: ,,We bezorgen nu in Maassluis, de Zuidbuurt in Vlaardingen en het hele Westland. Dat is best een groot gebied. Het zou geweldig zijn als we in de toekomst een tweede filiaal in het Westland kunnen openen.”

Lees ook: Explosieve groei aantal sushiverkopers

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws