Nieuws Horeca

Buiten de 'T' om is bij nieuw vleesrestaurant The Flinstones aan alles gedacht

'Jabedabedoe....' De Stentor schrijft dat horecaondernemer Tonnie Bijsterbosch een nieuw vleesrestaurant in Raalte heeft geopend. De eetgelegenheid luistert naar de naam 'The Flinstones'.

Martin Vink | Gerard Vrakking 17 november 2017

Tonnie Bijsterbosch The Flinstones

De tijden waarin de populaire tekenfilm The Flintstones op de buis was, herleven in Raalte. Aan de Brugstraat is onlangs namelijk een vleesrestaurant met dezelfde naam geoepend.

Déjà vu-gevoel

Staand voor het nieuwe restaurant aan de Brugstraat in Raalte, borrelt bij de bezoeker een déjà vu-gevoel op. Op het raam een grote beeltenis van Fred Flintstone, de eetgrage botterik, maar met een hart van goud. Ook op de voorgevel zijn echtgenote, Wilma. ,,Wilmaaaaaa!''

Onlangs heeft Tonnie Bijsterbosch het nieuwe restaurant geopend. De 46-jarige Deventerse zwaait ook de scepter in Gina's, de kroeg aan de Deventerstraat in Raalte. ,,Binnen een week willen we naast ons restaurant het afhaalpunt Food to go openen. We moeten daarbinnen nog wat werk doen."

Lees ook: Blurring: mix winkel en horeca werkt in Zeeland

Ontbrekende letter

Met een mengeling van verbazing en gelach hoort ze over de onbedoelde verbastering van de naam. Groot op het raam en op de menukaarten staat: The Flinstones. De t ontbreekt. Een typisch geval van: 'Foutje? Bedankt.' ,,Het stoort me niet. We laten het zo.''

Niettemin roept het de vraag op waarom de Deventerse haar nieuwe horeca-avontuur heeft vernoemd naar de tekenfilm. ,,We hebben veel vleesgerechten, met vlees dat in diverse landen wordt gegeten. In The Flintstones zag je ze ook altijd met een homp vlees in de hand. Bovendien is het een naam die gemakkelijk blijft hangen.''

Frisse uitstraling

Bijsterbosch heeft het pand, waarin voorheen onder meer een Grieks restaurant zat, een frisse uitstraling gegeven. Zowel binnen als buiten. Het wit, grijs en zwart houden het rustig. Helemaal afgerond is de herinrichting nog niet. ,,Boven de bar komt een strip met daarop 'Jabedabedoe.'' Zo'n 90 zitplaatsen telt het restaurant, dat met een kinderhoek ook aan de kleintjes denkt. Behalve dat gasten er kunnen aanschuiven voor een maaltijd, kunnen ze de warme hap ook laten thuisbezorgen.

Zowel het restaurant als Food to go kent een bezorgdienst. ,,Parkeerplaatsen genoeg voor de deur, dus heel makkelijk voor iedereen."