Nieuws Horeca

Uitbater Polderpub Lage Zwaluwe springt slim in op toeristenstroom

,,Vroeger was 't hier een dooie boel. Er komt nu leven in", zegt bezoeker Cor van der Merwe, die als oudgediende van de waterpolitie deze voorheen kale en wat troosteloze plek op zijn duimpje kent. Achter het loket de glunderende blik van Thea Leest, de uitbater van de Polderpub in het dorp. ,,Ik sta hier nu elke dag, op verzoek van Mark de Leeuw van pontje 't Leeuweveerke. Een bakkie koffie, appelpuntje, een snack, je kunt hier alles krijgen", zo staat in BN/De Stem.

MARJA KLEIN OBBINK 8 september 2017

Thea Leest Koffiepunt veerpunt Biesbosch Lage Zwaluwe

Met de komst van het fietspontje in mei, aan de oever van de Amer, weten toeristen de Biesboschweg in Lage Zwaluwe feilloos te vinden. Meer dan 11.000 passanten hebben zich al laten overzetten voor een dagje Biesbosch. Het is soms zo druk dat er lange wachtrijen ontstaan.

Lees ook: Deze sloepenverhuurder in de Biesbosch groeit 'explosief'

Het kan snel gaan

En dan duurt het lang als er geen koffie is, weet Thea Leest. ,,Een horecavoorziening was onderdeel van het concept van het pontje, en Mark had mij hiervoor al benaderd. Het kwam er alleen niet van omdat ik tot nu toe mijn handen vol had. Maar je ziet, het kan snel gaan", wijst ze naar de container in de geel-blauwe bedrijfskleuren van de gebroeders De Leeuw.

,,Het ging zo snel dat een wat oudere vrouw opmerkte tegen haar man 'dit was er vorige week toch nog niet? Zie je wel dat ik niet gek ben!'." Ze moet er hard om lachen als ze het vertelt. Leest heeft een T-shirt heeft laten bedrukken met het opschrift Beachboss. Voor haar zelf. Een speelse variant op de naam Beachbosch, zoals de koffietent gaat heten.

Strandstoeltjes en een parasolletje

De uitbaatster: ,,Volgend jaar ligt hier wit zand, staan er wat strandstoeltjes, een parasolletje en wat emmertjes, ik zie het helemaal voor me."

Ze staat op en schikt de bloemetjes in het vaasje. Er zit een bodempje water in. ,,Ze zijn nep natuurlijk, maar ik hou niet van nep, vandaar dat water. Haha! Als het maar gezellig is!"

Goed dat er nieuwe dingen gebeuren

Het koffietentje is er zo snel gekomen, dat wethouder John van Oosterhout nog niet op de hoogte is, zegt hij. ,,Er is wel een vraag over binnengekomen, of er een vergunning voor is. Ik moet dat nog uitzoeken. Ik weet wel dat een horecavoorziening was opgenomen in het bedrijfsplan en dat stuk is eigen terrein.''

,,Het is in ieder geval goed dat er weer nieuwe dingen gebeuren op die plek."

Volgend jaar ligt hier wit zand, staan er wat strandstoeltjes en een parasolletje

Thea Leest