Nieuws Horeca

Utrechtse Haphut rijdt met broodje Vocking rond

Een hippe foodtruck waar je een echt Utrechts broodje Vocking kan eten. Anneke Thie rijdt sinds kort rond met Anna's Haphut schrijft het AD Utrecht. Ook een broodje bal met Utrechtse gehaktkruiden staat op het menu.

Freke Remmers | Foto: Ruud Voest 13 december 2017

Annas hap hut utrecht

,,Ik ben een echte Utrechtse", benadrukt Anneke, ofwel Anna, een paar keer tijdens het gesprek. En dus kan het niet anders dan dat zij Utrechtse producten serveert vanuit haar oranje Haphut. ,,Een broodje Vocking: iedereen in Utrecht kent het, of je het nou lekker vindt of niet."

Combinatie

Anna, die vele uren zoet is met het rondrijden van haar zoontje/ kindacteur Tommie naar zijn optredens, denkt de foodtruck daar ideaal mee te kunnen combineren. ,,Ik was eens naar een festival op Fort aan de Klop. Daar vielen me twee dingen op: dat het er druk was en dat ik niet onder de indruk was van de foodtrucks daar. Toen zei ik voor de grap: ik denk dat ik ook een foodtruck ga beginnen."

Lees ook: Alles wat je wil weten over de mateloos populaire foodtrucks

Later, als ze weer eens een stroom voetballiefhebbers van de parkeerplaats naar stadion Galgenwaard voor haar huis langs ziet lopen, begint ze er echter steeds serieuzer over na te denken. ,,Die mensen hebben onderweg niets te eten. En het eten in het stadion is best duur."

Verbinden

Ook ziet ze dagelijks mensen in haar omgeving werken, aan de weg of aan de nieuwe tram, waar voorbijgangers geërgerd op reageren. ,,Dat is niet leuk. Ik wil ze graag verbinden en dat doe je met een hapje en een drankje."

En dus serveert ze nu broodje Vocking en broodje bal ('ik dacht aan voetballen, en dus aan grootmoeders gehaktbal, dat vindt iedereen lekker') vanuit Anna's Haphut. Ook verkoopt ze alle echt Utrechtse zoetwaren.

Anna's Haphut staat op feesten - deze week op de kerstmarkt voor personeel van het UMC -, speciale gelegenheden en wie weet binnenkort langs de Koningsweg. Om de stroom hongerige voetbalfans met een volle maag richting het stadion te sturen.

Een broodje Vocking: iedereen in Utrecht kent het, of je het nou lekker vindt of niet

Anneke Thie, Anna's Haphut