Nieuws Horeca

Veerle (24) durft het aan: jonge ondernemer neemt restaurant op eeuwenoud landgoed over

Twee maanden is de 24-jarige Veerle Mulder nu zelfstandig ondernemer. Ze nam het horecabedrijf in de eeuwenoude hoeve op landgoed De Groote Scheere over van haar vroegere werkgevers Ferdinand en Sandra Boertien. Heeft ze spijt van deze spannende stap?

Cor van Dalen (AD) 24 mei 2023

Veerle Mulder pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve Holthone

Veerle Mulder (24) is de nieuwe eigenaresse van pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve in Holthone. Foto: Enzio Ardesch

Ferdinand en Sandra Boertien hebben pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve twaalf jaar bestierd. Al is Ferdinand nog niet helemaal weg. Hij blijft voorlopig in de keuken als chef-kok de meest uiteenlopende pannenkoeken bakken of andere gerechten bereiden. Want onder de Boertiens is pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve uitgegroeid tot een restaurant met een uitgebreide kaart waar ook vlees- en visgerechten op staan. Sandra heeft het restaurantleven wel achter zich gelaten. Zij is nu werkzaam bij de gemeente Coevorden, schrijft het AD.

Veerle Mulder uit De Krim heeft zes jaar gewerkt in de bediening in De Ganzenhoeve. De nieuwe eigenaar heeft het diploma van de Middelbare Hotelschool op zak en haalde eerder dit jaar haar Leermeestersdiploma. Na haar bijbaan in De Ganzenhoeve werkte ze in de bediening bij Marron in Hoogeveen en De Zon in Ommen.

Lees ook: 'Met 1 Michelinster ben ik blij, 2 sterren lijkt mij realistischer'

Hoe ben je tot deze stap gekomen?

,,Het kwam ineens op mijn pad. Toen ik hier nog werkte heb ik voor de gein wel eens gezegd dat ik De Ganzenhoeve over zou willen nemen. In september belde Ferdinand. Hij herinnerde mij hieraan en vroeg of ik interesse had. Het leek mij eerst onhaalbaar. Maar met een hele goede adviseur is het toch gelukt. Want er moest nogal wat worden geregeld, met name met de bank. Als ik het nu niet had gedaan was de kans misschien nooit weer gekomen.’’

Verander je nog iets aan het restaurant of de kaart?

,,Zeker nu nog niet. De gerechten lopen allemaal hartstikke goed, en sinds vorige zomer heeft De Ganzenhoeve een nieuw logo. We houden voorlopig alles bij het oude, een laagdrempelig restaurant met pannenkoeken, lunch- en hoofdgerechten en voor feesten en vergaderingen De Schuur en de gelagkamer. Bovendien, ik zal de tijd goed kunnen gebruiken voor alles wat op mij afkomt. Daarom ben ik blij dat Ferdinand voorlopig nog een tijd in de keuken staat.’’

''De Ganzenhoeve heeft een leuk team met vier vaste personeelsleden en 26 oproepkrachten. Iedereen blijft na de overname. Daar ben ik heel blij mee''

Veerle Mulder, horeca-ondernemer

Wat heb je met eten?

,,Dat is natuurlijk lekker, maar ik heb meer met horeca in z’n algemeenheid. Het werken met mensen spreekt mij aan en iedere dag is weer anders. Ik kan er enorm blij van worden als ik de mensen zie genieten aan tafel.’’

Pannenkoeken of een biefstukje?

,,Pannenkoeken, die zijn echt zo lekker. Er staan er hier zo’n vijftig op de kaart. Ik eet het liefst een hartige pannenkoek met spek, ui, paprika, champignon. En dan stroop er op. Heerlijk.’’

Waarom de horeca in met veel bedrijven die klagen over personeelsgebrek?

,, Het is helemaal mijn passie. Ik was nog maar 14 toen ik hier begon. En De Ganzenhoeve heeft een leuk team met vier vaste personeelsleden en 26 oproepkrachten. Iedereen blijft na de overname. Daar ben ik heel blij mee. En kok Linda Muskee komt hier werken als toekomstig opvolger van Ferdinand Boertien. Ze heeft zes jaar bij Van der Valk in de keuken gestaan.’’

Lees ook: Na 34 jaar sluit populaire restaurant Poort van Twente de deuren: dit is waarom

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws