Nieuws Horeca

Draaiende restaurant van Hennie van der Most krijgt dankzij broers Yang nieuw leven

Het nieuwe hotel en restaurant in de voormalig watertoren ‘De Koperen Hoogte’ is na enige vertraging geopend. De familie Yang zwaait er de scepter, mét een nieuwe naam en vernieuwingen. Wat is er over van het project van voormalig eigenaar Hennie van der Most?

Jasper van Loo (De Stentor) 31 mei 2023

Michael Jack Yang restaurant 2

Michael en Jack Yang nemen bij de voormalige Koperen Hoogte het stokje over van Hennie van der Most. Foto: Pedro Sluiter

,,Alles zat onder de plak en vettigheid”, zegt de nieuwe mede-eigenaar Michael Yang op de eerste verdieping van de voormalig watertoren in De Lichtmis langs de A28. Vanaf deze verdieping is een open uitzicht op de lobby en ingang. ,,Je kon hier gourmetten, terwijl er geen afzuiging aan het plafond zat. Je rook de geur meteen als je binnenkwam. Dat wil je niet hebben in een luxe hotel.”

Yang somt in het AD een lijst op van wat je de afgelopen jaren in de toren kon doen. ,,Gourmetten, veilingitems bekijken. Er was een juwelier en kledingzaak. En dat naast het hotel en restaurant. Er is veel geprobeerd om voor inkomsten te zorgen. Daarbij is alles een beetje verwaarloosd. Wij zetten eerst alleen in op het hotel, restaurant, vergaderingen, feestjes en naastgelegen visvijver en hebben alles flink opgeknapt.”

Lees ook: Na verkoop De Koperen Hoogte door Hennie van der Most wordt 'Infinity' de nieuwe naam

'Ongelooflijk veel respect' voor bekende ondernemer Hennie van der Most

Meteen wil hij benadrukken dat hij ‘ongelooflijk veel respect heeft’ voor wat de bekende ondernemer Van der Most uit Gorssel zo’n 25 jaar geleden in de in 1932 gebouwde watertoren heeft neergezet. ,,Het was een kale toren en het gebouw met de ronde vorm is mooi geworden, zoals het restaurant in het bovenste gedeelte van het gebouw dat langzaam kan ronddraaien.”

Drie jaar terug kwam de overname door de familie Yang ter sprake. ,,Het is een uniek gebouw, maar we hebben eerst de coronatijd afgewacht”, zegt Michael (31), wiens vader het in augustus van Van der Most kocht. ,,Hij kwam zo’n 35 jaar geleden vanuit China naar Wijk bij Duurstede, waar wij zijn opgegroeid, om er een Chinees-Indisch restaurant te beginnen.”

''We huren het pand van mijn vader. We noemen hem allemaal meneer Yang. Van op de voorgrond staan houdt hij niet''

Michael Yang

Chip voor nieuwe draaideur restaurant komt uit Taiwan

De familie begon vijf jaar terug met allinclusiverestaurant Nieuwe Tijd in Duiven, waar maximaal zeshonderd gasten kunnen eten. ,,Samen met mijn 29-jarige broertje Jack heb ik nu de leiding in de watertoren”, vertelt de in Apeldoorn woonachtige Michael. ,,We huren het pand van mijn vader. We noemen hem allemaal meneer Yang. Van op de voorgrond staan houdt hij niet.”

De afgelopen maanden is hard gewerkt om vorige week maandag open te kunnen, mét de nieuwe naam Infinity. ,,Voor een frisse start. We hadden gehoopt eerder open te gaan. De levering van materialen duurde behoorlijk langer. We hebben een nieuwe draaideur. De chip hiervoor uit Taiwan kwam flink later. In de lobby hebben we muren weggehaald om een meer ruimtelijk gevoel te hebben.”

Lees ook: Na tien jaar gesteggel eindelijk wat te beleven op terrein van pretpark Hennie van der Most

Draaiend restaurant waar 88 mensen kunnen eten

In bijna het hele gebouw is nieuwe vloerbedekking gekomen. De zestien kamers in de toren zijn vernieuwd. ,,In de lobby is bruin hout op muren gebleven. We wilden niet de hele geschiedenis weghalen. Drie typische Van der Most-items bij de ingang zijn gebleven; twee stuurwielen en één zwarte piano. Boven is de maritieme bar behouden, waar gasten een cocktail kunnen drinken.”

De verdieping boven deze bar - op de veertiende etage - zit het draaiende restaurant, waar 88 mensen kunnen eten. ,,Een diner van drie of meer gangen met ossenhaas kan, maar ook een stukje wild. We werken vooral met Nederlandse producten met hier en daar een Oosterse twist. Wij willen overal kwaliteit bieden en ons daarmee onderscheiden.”

Yang wil 1.100 vierkante meter aanbouwen, naast de visvijver. ,,Het liefst willen we het restaurant naar deze ruimte verplaatsen en bovenin de toren een skylounge maken, voor drankjes en het eten van kleine hapjes. Over een half jaar komt meer duidelijkheid.”

De gebroeders Yang. Foto: Pedro Sluiter

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws