Nieuws Horeca

Zeeuwse ondernemers ontdekken payroll voor horeca

Het horeca-uitzendbureau van Ruud van Houten en Remco den Ouden bleek een gat in de markt te zijn en groeit als kool.

MARISKA DEN HARTOG 29 maart 2017

Remco Den Ouden 2

Hoewel iedereen weet dat er veel horeca in Zeeland is, bleek een speciaal horeca-uitzendbureau voor de regio er nog niet te zijn. Ruud van Houten startte in 2011 Hospitality Support. Inmiddels vormt hij samen met Remco den Ouden de directie.

Personeel

Het bedrijf is onderdeel van de Support Service Group en groeit als kool. ,,Iedereen weet ons steeds beter te vinden. Waar we vroeger zelf moesten bellen, worden we nu gebeld. We zijn bekender geworden en bovendien loopt het tekort aan goed horecapersoneel op'', licht Den Ouden toe.

Verschil

Hospitality Support werkt op basis van uitzenden en payroll. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen ervan. Naast de directie werken er nu drie mensen op kantoor en staan er zo'n 250 uitzendkrachten in het bestand. In de zomer verdubbelt dat naar500. ,,Er werken zeer verschillende mensen voorons, van scholieren tot (herintredende) moeders van studenten tot chef-koks. We presenteren ons op horecaopleidingen en werven ook buiten de regio.'' Financiering heeft het bedrijf niet nodig, het kan alles uit eigen middelen doen.

Online

Sinds vorig jaar verzorgen ze bedienings- en keukentrainingen, deze zijn nu ook online te volgen. Maar het succes ligt zoals altijd bij de persoonlijke benadering. ,,We weten te binden door persoonlijke aandacht, bij ons zijn medewerkers en klanten echt mensen en geen nummers. We vragen hoe hun vakantie was en sturen een verjaardagskaart.''