Nieuws Actueel

Hotel Mijn Badhuis nu al succesvol

Met Mijn Badhuis heeft de Hoek er niet alleen een hotel bij, maar wordt ook de rijke geschiedenis van de Torpedoloods en het bijbehorende badhuis levend gehouden, aldus het AD.

Brenda Stoter | Foto: Roel Dijkstra 27 mei 2016

Hotelmijnbadhuis1065

De roze openingsballonnen hangen nog aan de wand, op de grond ligt confetti en binnen ruikt het naar hout en verf. Hotel Mijn Badhuis is nog maar net open, maar heeft al 230 reserveringen binnen. En dit aantal stijgt nog steeds. Een goed teken, vindt Linda Geers (25), directeur van het familiebedrijf Mijn Torpedoloods. ,,In juni zitten we al bijna vol. Ook voor september en oktober zijn de eerste reserveringen al binnen. Superleuk,'' aldus een trotse Geers.

HerinneringenHotel Mijn Badhuis werd afgelopen week geopend. De naam verwijst naar het historische pand dat gevestigd was op het terrein achter de Torpedoloods. Hier werd in 1904 een badhuis gevestigd, in eerste instantie voor militairen, maar al snel werd het ook door de lokale bewoners gebruikt. Voor 10 cent konden zij hier op de zaterdagen douchen.

"En in de jaren 70 en 80 werd het bijvoorbeeld ook gebruikt als omkleedruimte tijdens schoolkampen en zwemlessen,'' aldus Geers. "De nieuwe generatie zal het over het algemeen ontgaan zijn, maar ouderen in de Hoek hebben hier bijzondere herinneringen aan.''

SlopenGeers heeft nog gekeken of het oude badhuis omgebouwd zou kunnen worden tot hotel, net zoals bij de Torpedoloods werd gedaan. Helaas was het in zo'n slechte staat dat er niets anders opzat om een nieuw pand te bouwen en het oude te slopen. Toch wordt de geschiedenis op allerlei andere manieren levend gehouden. Zo werd het originele raam van het oude badhuis in het nieuwe pand geplaatst en hangen er in alle tien de kamers foto's van mooie plekken in Hoek van Holland.

"Je sloopt toch iets belangrijks. Daarom was het juist extra belangrijk om iets terug te doen,'' zegt Andreas Tabor, de partner van Geers en tevens werkzaam in het familiebedrijf.

VierseizoenenbadplaatsHet hotel draagt bij aan het plan van de Gemeente Rotterdam om van Hoek van Holland een vierseizoenenbadplaats te maken. Er was al langere tijd een tekort aan hotelvoorzieningen in de Hoek. Dus toen restaurant Mijn Torpedoloods in 2014 geopend werd en dit een succes bleek te zijn, werd er direct al nagedacht over de volgende stap.

De 37 medewerkers en vele andere Hoekenezen werden allemaal bij het plan betrokken. Zo mochten zij de kamers 'uittesten', was er een student die voor school een marketingplan maakte van Mijn Badhuis, en werden er in de kamers foto's opgehangen van Hoekse fotografe Karin Brussaard. "De 'mijn' van MijnTorpedoloods staat voor gastvrijheid het is van jou, voor mij en voor iedereen. Dat is de boodschap die we willen overbrengen,'' aldus Geers.