Nieuws Actueel

Hudson’s Bay naar Brabant

In Uden, Den Bosch en Tilburg is de kans groot dat de Canadese winkelketen Hudson’ s Bay in de vestigingen van V&D trekt. De pandeigenaren in de drie gemeenten zijn in ieder geval in gesprek met de Canadezen. De meeste pandeigenaren hebben geen geloof meer in een doorstart van Vroom & Dreesman, schrijft het Brabants Dagblad.

Henk Snijders 12 februari 2016

Vdbonnenklantenwachtenwarenhuisfailliet1065

Metroprop, onder meer eigenaar van het V&D-pand in Den Bosch heeft gisteren een voorstel gedaan aan de Canadese keten. "Ik heb negen dagen geleden eenzelfde voorstel aan Roland Kahn van Coolcat gedaan, maar daarna niets meer gehoord”, zegt Jos van de Mortel van Metroprop.

Snel zal het niet gaanUden heeft, als de doorstart van V&D niet meer doorgaat, minder dan een jaar kunnen profiteren van het warenhuis. Op 25 februari 2015 opende de V&D aan de Promenade in Uden. Prowinko, de eigenaar van het winkelpand, heeft volgens bronnen dichtbij de directie geen geloof meer in een doorstart van het Nederlandse warenhuis. Prowinko ziet in Hudson’s Bay een van de huurgegadigden waarmee het bedrijf gaat praten voor haar panden in Uden en Roermond. De pandeigenaren hebben echter nog geen idee of het iets gaat worden met de Canadezen. "Om maar eens de topman van Hudson’s Bay te citeren: ‘We hebben er tien jaar over gedaan om in Duitsland het warenhuis Kaufhof te kopen’. Dan denk ik niet dat het hier snel zal gaan”, aldus Van de Mortel.

Maarten Langeveld van Royalton, onder meer eigenaar van het V&D-pand in Tilburg, zegt rustig af te wachten. Voor hem is nog niet duidelijk wie aan het langste eind gaat trekken. "We praten met iedereen die een goed plan heeft.”

Drie dagen Gisteren heeft de Nederlandse ondernemer Roland Kahn, eigenaar van winkelketen CoolCat, weer naar buiten gebracht dat hij nog altijd bezig is met een doorstart van V&D. Hij zou met 45 van de 62 vestigingen door willen. De pandeigenaar van de Osse V&D-vestiging, de Van Deurzen Group uit Rosmalen, was gisteren niet bereikbaar. Eerder werd al volop gespeculeerd dat Oss niet in aanmerking zou komen voor een doorstart van V&D. De vraag is of Hudson’s Bay interesse heeft om zich in Oss te vestigen. Voor dinsdag moet er duidelijkheid komen over een eventuele doorstart van V&D. Op 16 februari loopt de termijn af dat het UWV de salarissen van medewerkers doorbetaalt.