Nieuws Actueel

Hudson's Bay opent 20 warenhuizen in Nederland

De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay (HBC) gaat fors uitbreiden in Europa en ook Nederland wordt daarbij niet overgeslagen. De firma wil in de komende twee jaar alleen al in Nederland twintig vestigingen openen, maakte het dinsdag bekend. De eerste vestiging moet in de zomer van 2017 haar deuren openen.

Van onze redactie 17 mei 2016

Hudsonsbay1065

Het Nederlandse winkellandschap lonkt voor het Canadese Hudson's Bay (HBC). Topman Richard Baker was eerlijk over de reden: het totale gebrek aan concurrentie na de ondergang van V&D.

V&DDe eerste twintig winkels die HBC de komende twee jaar wil optuigen, zullen voornamelijk in oude V&D-panden worden gevestigd. Het vlaggenschip komt in Amsterdam, maar over de andere locaties die verspreid over het land worden geopend, wordt pas volgende maand meer bekendgemaakt. Het gaat naast winkels van Hudson's Bay ook om vestigingen van de discountketen Saks OFF 5TH.

Het Canadese concern neemt 2500 medewerkers aan voor de nieuwe winkels. In hoeverre dat ontslagen medewerkers van V&D zijn is nog de vraag. ,,Onze stap in de Nederlandse markt heeft niets te maken met V&D en we hebben ook geen band met dat bedrijf. We gaan zelfstandig op zoek naar personeel", zei Baker.

Shop-in-shopOf er een eigen distributiecentrum komt in Nederland wordt pas tegen het einde van de zomer duidelijk. Wel liet de topman weten dat Hudson's Bay, net als V&D eerder, gaat werken met shop-in-shops. Met welke winkels daarvoor wordt samengewerkt is nog niet bekend.

Baker omschrijft Hudson's Bay als innovatieve, moderne warenhuizen met een hedendaagse inrichting. Hudson's Bay en Saks openen ook webwinkels in Nederland.

Lees ook:Waar komen de vestigingen van Hudson's Bay