Nieuws Actueel

Hyundai en Kia veel geld kwijt aan compensatie om TikTok-filmpjes

Hyundai en Kia trekken tot 200 miljoen dollar uit voor het vergoeden van slachtoffers van een reeks autodiefstallen in de Verenigde Staten. Nadat er op TikTok filmpjes verschenen met uitleg voor criminelen werden de wagens massaal gehackt en gestolen.

ANP 21 mei 2023

ANP210523049 1

In de TikTok-filmpjes was te zien hoe modellen gemaakt tussen 2015 en 2019 eenvoudig te hacken en te stelen waren. Vorig jaar werden er in de VS daardoor bijna twee keer zo vaak Hyundai- en Kia-voertuigen gestolen vergeleken met wagens van andere fabrikanten met vergelijkbare bouwjaren.

De Zuid-Koreaanse autobouwers schikken nu een reeks claims van partijen die vanwege de kwestie naar de rechter waren gestapt. Het is aan de rechter om die deal goed te keuren. Ruim 8 miljoen Kia's en Hyundai's in de VS was eerder al een upgrade beloofd die de problemen moet verhelpen.

Nederlanders die in een auto van Kia of Hyundai rijden, lopen geen extra risico dat hun auto wordt gestolen, lieten woordvoerders van de automerken eerder dit jaar al weten. In Europa wordt namelijk andere software gebruikt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws