Luchtvaartmaatschappijen en de IATA hadden een kort geding aangespannen tegen de Staat. Centraal stond de voorgenomen krimp op Schiphol van 500.000 naar 460.000 vluchten. De rechter oordeelde eerder op de dag dat de Staat niet de juiste procedure heeft doorlopen voordat de overheid de krimp op Schiphol aankondigde.
"De rechter heeft begrepen dat de Nederlandse regering haar verplichtingen heeft geschonden door processen te verkorten die haar wens om het aantal vluchten op Schiphol te verminderen, aan een kritisch onderzoek zouden onderwerpen", stelt Walsh. "Dit cruciale uitstel is goed nieuws voor de passagiers van Schiphol, het Nederlandse bedrijfsleven, de Nederlandse economie en de luchtvaartmaatschappijen."
Maar de strijd is nog niet gestreden, denkt Walsh. Hij verwijst daarbij onder meer naar de plannen van Schiphol om nachtvluchten te schrappen. Daarover heeft volgens hem geen overleg plaatsgevonden met luchtvaartmaatschappijen. Volgens Walsh begrijpen de maatschappij het belang van het oplossen van problemen als geluidsoverlast. Maar daarvoor moeten wel de juiste procedures worden doorlopen, aldus de IATA-baas.