Nieuws Ict

Check op hack, spam en fishing gat in de markt

Henk Nijenhof betrok recent splinternieuwe bedrijfspanden in Moordrecht en Rotterdam, lanceerde een nieuwe webshop en is op zoek naar vaste versterking. Het gaat goed met het bedrijf dat onder meer iedere computerreparatie binnen 24 uur uitvoert.

Toine Damo 5 november 2019

Pchulp zuidholland

Henk Nijenhof: 'Niemand wil zonder computer of telefoon komen te zitten'. (Foto: Machtelt Mostert)

Het is snel gegaan met PC Hulp Zuid-Holland. De IT-specialist Henk Nijenhof (59) maakte drie maanden geleden een doorstart met het bedrijf dat hij in 2007 had opgericht. Computers onderhouden en repareren deed hij uit hobbyisme altijd al. ,,Dat liep een beetje uit de hand, want ineens had ik twaalf bedrijven in onderhoud en 2.500 klanten.'' Het aanbod van IT-diensten omvat inmiddels véél meer dan de bedrijfsnaam doet vermoeden. PC Hulp Zuid-Holland heeft een haal- en brengservice voor computers, telefoons en tablets en voert een reparatie binnen 24 uur uit.

Leentoestel

Bijzonder is dat de klant in de tussentijd een leentoestel mee kan krijgen. ,,Niemand wil zonder computer of telefoon komen te zitten. Op elke reparatie bieden we zes maanden garantie aan. Als we het niet kunnen repareren, dan volgt er géén factuur.'' Verder neemt Nijenhof onder meer netwerkbeheer uit handen, legt camera- en alarmsystemen aan, haalt bestanden terug (data recovery), verkoopt gebruikte apparaten (refurbished) en voert online fraude- onderzoek uit. Online fraude kent vele gezichten, want PC Hulp Zuid-Holland krijgt sterk verschillende opdrachten.

,,Bedrijven vragen ons bijvoorbeeld of wij de cv's van sollicitanten willen controleren op echtheid. Verder kunnen wij antwoord geven op vragen als: met wie doe ik zaken? En is diegene wel kredietwaardig? Ik denk dat wij met deze vorm van dienstverlening een gat in de markt hebben gevonden. Mocht er nu echt iets aan de hand zijn, dan schakelen we desgewenst een officieel recherchebureau in.''

Internetfraude komt in toenemende mate voor. PC Hulp Zuid-Holland biedt daarom de service van een veiligheidscheck aan voor zowel particulieren als bedrijven. ,,Wij controleren of er bijvoorbeeld sprake is van een hack. Het gaat dan vooral om spam of phishing (via mail 'hengelen' naar een slachtoffer, red.). Het klikken op een verkeerde link kan grote financiële gevolgen hebben.

''Ik zoek jonge mensen die meehelpen PC Hulp Zuid-Holland opbouwen''

Henk Nijenhof, PC Hulp Zuid-Holland

Mede-eigenaar

Wij kunnen dit voorkomen door op voorhand de virusscanner anders in te stellen.'' De allround deskundigheid en snelheid waarmee Nijenhof te hulp schiet, vertaalt zich in groei. ,,Ik werk momenteel met vier freelance krachten en ik zoek jonge mensen die in vast dienstverband écht met me mee willen denken en dit bedrijf meehelpen opbouwen. Ze mogen wat mij betreft ook zo mede-eigenaar worden.''

Dit artikel kwam tot stand i.s.m. PC Hulp Zuid-Holland.