Nieuws Ict

Deze internetondernemer loopt binnen zonder eigen product, dienst of klanten

Zonder eigen product of dienst en zelfs zonder eigen klanten een bedrijf runnen. Internetondernemer Jacko Meijaard doet het. Zo creëert hij passief zijn inkomen met affiliate marketing-activiteiten.

Christine Spanjaard 10 april 2018

Jacko meijaard four hour workweek

Het is inmiddels zeven jaar geleden dat Jacko Meijaard op deze manier zijn eerste geld wist te verdienen. “Dertig euro leverde die lead me destijds op.” Tijdens zijn studietijd was de paar honderd euro een leuke maandelijkse bijverdienste voor Meijaard. Maar het was vooral de groeipotentie waar hij enthousiast van werd. “Ik dacht als ik dit kan verdienen met één site, dan kan ik met twee sites het dubbele pakken.”

Verdienmodel

Hoewel affiliate marketing veel wordt toegepast, moet Meijaard nog vaak uitleggen hoe zijn verdienmodel in elkaar steekt. “Het principe van affiliate marketing is dat ik commissie ontvang voor leads die ik genereer. Via mijn eigen websites promoot ik producten of diensten van een ander. Als daardoor een verkoop gerealiseerd wordt, ontvang ik een geldbedrag.”

Lees ook: Waarom internetondernemer Jacko Meijaard kiest voor een passief inkomen

Dat affiliate een lucratieve business kan zijn, bewijst Meijaard. “Ik verdien gemiddeld 250 tot 300 euro per dag. Kosten maak ik nauwelijks, dus bijna alles is winst.”

Misvatting

De term ‘passief inkomsten’ geeft wel een vertekend beeld, weet Meijaard. “Het is een misvatting dat ik er niets voor hoef te doen. Ja, het komt voor dat ik een paar honderd euro verdien aan een site waar ik al een half jaar niets aan heb gedaan. Maar ik heb die site wel eerst moeten bouwen om er aan te kunnen verdienen. Bovendien moet je een site ook goed bijhouden.”

Daarom zal Meijaard ook niet zo snel een van zijn sites ongemoeid laten. “Ik heb onlangs een aantal van mijn websites verkocht, zodat ik meer tijd heb om de sites die ik nu heb naar een hoger plan te tillen.” Met het creëren van unieke en relevante content wil Meijaard nog meer bezoekers naar zijn sites trekken. Dat zal moeten resulteren in meer conversie en dus meer inkomsten. “Een volgende stap is dan ook om tekstschrijvers in dienst te nemen. Ik geloof dat dat zichzelf gaat uitbetalen.”

Affiliate Marketing Revolutie

De kennis en ervaring die Meijaard heeft opgedaan met affiliate marketing wil hij graag delen met anderen en heeft daarvoor het programma de Affiliate Marketing Revolutie ontwikkeld. “Iedereen kan dit doen. Ik hou me er fulltime mee bezig, maar je zou het ook naast je reguliere baan kunnen doen. Er is geen magische groene knop waarop je kunt drukken, maar het is vooral een kwestie van doorzetten. Dus gooi niet direct de handdoek in de ring als je nog maar twee weken bezig bent zonder resultaat.”

Zalando

Onlangs nog kondigde Zalando aan geheel te stoppen met wereldwijde affiliate marketing-activiteiten. Voor Meijaard niet iets om zich druk om te maken. “Zelf ben ik geen publisher van Zalando, maar ik heb het ook wel eens meegemaakt dat een programma stopt. Dat is vervelend, omdat je al je links moet aanpassen, maar er is altijd wel een ander programma dat je kunt promoten.”

Dat het uitstappen van een grote speler een voorbode is van een verschuiving in de markt verwacht Meijaard dan ook niet. “Ik ben ervan overtuigd dat affiliate marketing een krachtig online marketingkanaal is, dat niet zomaar zal verdwijnen. Ik geloof zelfs dat het nog verder kan groeien. En misschien dat Zalando over een tijdje ook wel weer terugkeert. Ik heb dat eerder zien gebeuren.”

Het principe van affiliate marketing is dat ik commissie ontvang voor leads die ik genereer

Jacko Meijaard, internetondernemer