Nieuws Actueel

ID&T vernieuwt: Sensation stopt

Een voetbalstadion met danceliefhebbers die allemaal in het wit gestoken zijn. Het is deze zomer voor het laatst in Nederland. Het dancefeest Sensation stopt, schrijft het AD.

Dennis Jansen 16 februari 2017

Sensation White

Op zaterdag 8 juli is de Arena voor de laatste keer het decor van het feest dat in 2000 begon. Reden: organisator ID&T wil vernieuwen. De organisatie werkt aan een nieuw feestconcept dat eind van dit jaar bekend wordt gemaakt. ,,Ik begrijp dat het huidige ID&T een nieuwe stap moet zetten", zegt Duncan Stutterheim, oprichter van ID&T en geestelijk vader van Sensation. ,,Ik neem met een enorm goed gevoel afscheid, maar ben ook benieuwd naar de opvolger."

Grootste club ter wereld

Sensation werd in 2000 voor het eerst gehouden. Een jaar later was het kledingvoorschrift: wit. Dit was uit eerbetoon aan Miles Stutterheim. De broer van Duncan kwam in september 2000 om het leven bij een auto-ongeluk. Bij zijn uitvaart gaf iedereen gehoor aan de oproep om in het wit te komen. ,,Met het thema White hebben we altijd het leven gevierd, niet alleen in eigen land, maar mondiaal", zegt Stutterheim. ,,Sensation is sinds 2000 één van de pijlers van ID&T geweest. Wij hadden het idee om de ArenA om te bouwen tot de grootste club ter wereld. Dat is gelukt."

Nederland houdt na achttien jaar de laatste editie, over de grens gaat Sensation gewoon door. De kaartverkoop voor het evenement start op 27 februari via sensation.com.

Sensation 2016%VIDEOWIDGET%