Nieuws Actueel

IJscoverkopers Almelo voorspellen trend

Het is warm in Almelo dus het is feest voor de ijscoverkopers in de stad. Lange rijen staan dagelijks voor de schappen. "Dit is onze eerste echt goede week", stelt Thomas van Olffen van de gelijknamige IJscotheek aan de Grotestraat-Zuid. Bij deze zaak maken ze zowel het schep- als softijs met melk van Almelose koeien. "Wij verkopen een volledig lokaal product want we maken ook al het ijs zelf", aldus de ondernemer.

Van onze redactie 9 mei 2016

Op de vraag welke smaak deze zomer de trend lijkt te worden, antwoordt Van Olffen: "Watermeloen. Die smaak is werkelijk waar niet aan te slepen." Ook bij collega Talamini aan de Grotestraat-Noord staat een lange rij die daar kan kiezen uit negentien verschillende smaken.

ChocoladeGiancarlo Talamini, derde generatie eigenaar van de familiezaak die dit jaar het 75-jarig jubileum viert, kijkt met een blij gezicht naar de drukte. "Bij ons is de smaak witte chocola echt een hardloper. Die smaak is bijzonder, want chocola is van origine bruin, daar gaat een hele bereiding aan vooraf", vertelt Talamini.