Nieuws Actueel

'Ik denk dat ik miljonair word'

Boven in de hal hangt een groot bord. 'Ronaldo, de boss' staat er in graffitiletters op. Alsof de hoofdpersoon er zelf geen misverstand over wil laten bestaan. Ronaldo Kampen is hier de baas. Woensdag werd het Helmondse jochie elf, maar hij heeft nu al zijn eigen bedrijf, schrijft het AD.

Chiel Timmermans 14 maart 2016

Segways

De minderjarige CEO(scheiding in het haar, yin yang-oorbelletje, nieuwe sneakers) zit zelden stil. Met een voetbal rent hij minutenlang door het bedrijfspand waar langzaam een indoorbaan verrijst voor Ninebots en balance boards. Die eerste zijn vergelijkbaar met Segways, alleen van een ander merk. De laatste zijn iets kleiner en hebben geen stuur. Over een paar weken moeten kinderen hier dagelijks op de peperdure gadgets staan.

Als Ronaldo eindelijk rust in zijn kont heeft, meteen maar een kritische vraag. Hoe staat het met de rentabiliteit van het bedrijf? De solvabiliteit? De tiener trekt een wenkbrauw op en wijst vervolgens naar zijn opa Peter (60). Het is duidelijk: die is verantwoordelijk voor al het papierwerk. Al gingen ze een tijdje terug sámen naar de notaris om een bv op te richten. "Hoe dat was?, herhaalt Ronaldo de vraag. Dodelijk saai."Hij is meer de creatieveling. Het idee voor het gadgetpark komt ook uit zijn koker. "We waren in Egypte op vakantie toen ik voor het eerst op een Segway stond. Ik vond het geweldig. Toen ik thuis was, heb ik aan opa gevraagd of ik er ook eentje mocht. Ze zijn heel duur (zo'n 4.500 euro), daar had ik anders tien jaar voor moeten sparen. Toen bedacht ik dat het voor meer kinderen leuk zou zijn om er op te rijden."

Het probleem was alleen de locatie. Oxboards zijn verboden op de openbare weg, bij Ninebots moet je zestien zijn om er de straat mee op te mogen. Het toeval wilde echter dat grootvader Peter net was gestopt met zijn onderneming in rvs-bladen voor de horeca. Toen Ronaldo hem smeekte of het bedrijfspand mocht worden ingericht als indoorhal, hoefde hij niet lang na te denken. Hij richt zich even tot zijn kleinzoon: "Want wat mag jij van opa?" Ronaldo: "Alles."

Zijn moeder Wendy lacht. Dan serieuzer: "Soms ben ik weleens jaloers op Ronaldo. Hij twijfelt niet, maar gaat er meteen voor." Ze doelt onder andere op de actie van haar zoon in september om Circus Renz te redden. Hij ging avond aan avond langs de deuren om statiegeldflessen op te halen. Het bijeen gebrachte bedrag (260,80 euro) bleek niet genoeg om het circus te redden.

Wat dat betreft hoopt hij met zijn bedrijf op meer succes: "Ik denk wel dat ik hier miljonair mee ga worden." Opa, die ook voor het startkapitaal zorgde, is wat voorzichtiger: "Het is in ieder geval uniek in Zuid-Nederland."

Ninebot Tours Helmond houdt 20 maart een open dag.