Nieuws Actueel

'Ik draaide veel uren en verdiende goed'

Paul Groeneveld (46) uit Enschede komt uit de snelle wereld van targets en heel veel uren draaien. Nu is hij Thaise masseur.

Ditta op den Dries | Foto: Annina Romita 16 februari 2016

Paul groeneveld annina romita

'Het leven is kort. Daarom probeer ik eruit te halen wat erin zit. Mijn credo is: droom, durf en doe! Ik heb al heel veel banen gehad: cateringbeheerder, vrachtwagenchauffeur, fitnessinstructeur en had zelfs een mobiel kappersbedrijf. Dat was best succesvol. Ik kan alleen niet lang hetzelfde werk doen, omdat ik veel kansen zie. En omdat ik vaak na een tijdje constateer dat het toch niet écht iets voor me is. Daar heb ik zelf geen probleem mee. Klaar. Afstrepen. Next."

Schoolplein,,Zo werkte ik een poos bij een internationaal callcenter in Enschede. Daar gaf ik telefonisch technische ondersteuning bij producten en diensten. Ik vond het geweldig. Er belden mensen uit de hele wereld en ik stond ze te woord in vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Portugees.

PromoverenDat ik vloeiend Duits spreek kwam me goed van pas in mijn volgende baan bij SNT, een dochteronderneming van KPN. In 2000 wilden ze graag de Duitse markt veroveren. Daar kon ik bij helpen. Ik kwam binnen als agent, werd na een week al gepromoveerd tot senioragent en werd de vraagbaak van de werkvloer. Binnen een maand was ik manager en leidde ik een team van dertig agenten. Het was een snelle, harde wereld, waar de targets keer op keer werden bijgesteld. Ik draaide heel veel uren en verdiende goed.

MasserenTijdens een vakantie leerde ik mijn Thaise vrouw Nannapat kennen. In Thailand is het normaal dat iedereen elkaar masseert. Een moeder masseert haar kinderen, een opa zijn kleinkind, vrienden masseren elkaar op het schoolplein en op elke hoek van de straat staat een massagesalon. Ik kom niet uit een gezin waar veel geknuffeld werd. Ik werd er door aan het denken gezet.

Thaise masseurNannapat kwam naar Nederland en begon salon Sabai. Ik werkte nog bij KPN. Daar waren ze net begonnen hun werknemers stoelmassages te geven. Een pilot had aangetoond dat er daardoor een lager ziekteverzuim en een hogere medewerkerstevredenheid was. KPN zocht intern naar vijf mensen die opgeleid wilden worden. Ik meldde me aan voor de Touch Pro stoelmassageopleiding. Dit is mijn bestemming. Ik geef stoelmassages in onze salon en op de Universiteit Twente. Masseren staat veel dichter bij mij dan al mijn andere baantjes. Na elke goede behandeling voel ik me blij. Inmiddels ben ik Thaise masseur. Ik heb in Thailand een opleiding gevolgd in de tempel What Po. Nannapat en ik willen uiteindelijk emigreren naar Thailand. Misschien word ik daar wel boer.''